Здраво сакам да прашам, ако на закажан термин во амбасада за добивање виза не се појавиш дали со нови документи можеш повторно, некој шпекулираше дека никогаш повеќе нема да можеш.
Treba da ja izvestis ambasadata deka na toj termin nema da mozes da gi podneses dokumentite, i tie ke go davat toj termin na nekoj drug. Inace so novi dokumenti mozes pak da se pojavis..!
Здраво, сакам да ве прашам дали некој бил на интервју за работна виза на 31.01.2018 и дали сте добиле некаква повратна информација? Фала
Zdravo , Dali nekoj e zapoznaen so vrakanje na danok od Germanija za letoto 2017 ,koi dokumenti se potrebni i kako odi postapakata ?
Zdravo , ova leto aplicirav za rabota vo germanija preku http://www.iew.edu.mk/ nekoj da ima poveke informacii za niv , bilo sto bi bilo korisno, blagodaram
Здраво дечки! Дали има некој од вас што аплицирал за работа во Германија како студент ова лето, преку агенцијата Венера во Штип?
Здраво.. Сакам да прашам кои се најчести прашања кога ќе ви се јави работодавецот и дали повеќето ги пуштаат и без да знаат многу јазик?
Дали може некој да ми ја објасни процедурата за повраток на данок од 2017 година ? Повеќе пати пишав меил во Финанцамт, но сите различно ми кажуваат кои документи се потребни, едниот ми вели по пошта, другата можело преку една страна електронски да пополнам. Хелп ?
Zdravo, Lani jas aplicirav preku venera od Stip, megutoa ne bev voopsto zadovolen, ne profesionalen tim, 200€ platis za usluga, i mi najdoa stan 400€ mesecno da platam , koga otidov tamu kaj covekot se dogovoriv licno so nego da platime po 250€ po lice ( kuka bese) so se sto e potrebno kujna sobi za spienje banja wc. Od negova strana bese mnogu fer i mi go kaza dogovorot sto Venera mu nudil po 400€ a ne deka on pobaral takva cena. Koga se vrativ tuka aplicirav za povratok na danokot so site potrebni dokumenti, plativ 1500 denari za taa usluga megutoa odgovor nikogas ne dobiv. Taka da jas licno so Venera(Emran Kemalovski)nikogas povekje. Ne zaborajte deka on imase skandal so 50 tina studenti koi gi izmamil za rabota vo Zara i di drzese dokumentite i dogovorite vo kancelarija..!
Прима ли некој АМАЛ да му работам да му носам цигли , да копам дупки, да работам со гипс картон нешто а-у ? На два , три месеци ? Да сковам каменот па да се вратам тука и да го ладам на одмор. Ако има некој нешто такво нека ми се обрати. Благодарам однапред!
Здраво да прашам дали агенцијата контекс за работа за студенти во Германија ги има пратено понудите за лето 2018?
Здраво девојки ме интересира отприлика колку се чека за термин за интервју и после тоа за земање на визата? А, и дали на договорите за работа стои од кога се започнува?
Здраво ме интересира искуство од некој што има работено во германија Дали мора да се има добро поознавање од германски јазик? затоа што во документи за поддавање на виза пишува доказ за познавање на виза ве молам некој да ми одговориии ??
ne e kasno jas uste nemam aplicirano mislam deka ne e kasno ako naprimer planiras da pocnis od juni juli ..
Дали некој од вас бил на работа во Германија преку Контекс, преку програмата што им е за долгорочно вработување? Ме интересира како оди процедурата, колку се плаќа, знам се прави интервју во агенцијата, па со работодавачот, па после те известуваат дали си примен или не... Ми треба повеќе инфо.
Не е касно, јас допрва ќе аплицирам Дали има некој од вас што бил во Германија како студент на работа за 3 месеци? Ама не преку агенција, туку сам да си организирал.