Работа во Германија

Дискусија во 'Барање работа' започната од happygirl, 3 ноември 2011.

1. woworld

woworld Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    424
    Здраво. Не сум студент. Штотуку завршив средно образование. Заинтересирана сум заедно со другарка да одиме да работиме во Германија. Буквално немаме никаква информација. Сите ни велат дека мора да бидеме студенти. Ве молам за помош. Без разлика каква работа, без разлика дали 1 2 3 месеци.. Дали знаете агенција или некои луѓе кои можат да помогнат.. Ви благодарам однапред..

2. IvonS

IvonS Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19
    Да се обидеш да прашаш во International education and work, се наоѓа кај Југо дрво, од десната страна има фризерница до него, оди прашај можеби нешто ќе ви понудат

На woworld му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AliciaSilver

AliciaSilver Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    210
    Стигнати ли ви се договорите за работа ова лето ?

4. Excalibure

Excalibure Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    Каков е тој договор за работа шо се чека од германија? од ZAV е со потпис или? искрено многу души слушам за то дека чекаат договор ама не ми е јасно дали е од работодавец договор шо ви стига дома или потпис од ZAV и на него работодавецот

5. woworld

woworld Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    424
    Здраво. Работа без бугарски пасош на 2 3 месеци ?

6. Vlatko94

Vlatko94 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Nekoj da ne ima iskustvo vo fabrika za hartija nekoj salfetki maramcinja vo germanija nekoe mesto grimma

Cuden malce oglasot ne baraat nikakov jazik so mk pasos mozelo . Dokumenti deka ne si osuduvan pasos i 30 eu za rabotna karta dali e toa vistina ?

Последна измена од модератор: 27 јуни 2018
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.266
    Допаѓања:
    37.085
    Маж ми има бг пасош и работа во Германија? Што е потребно за да не земе и нас и да живееме заедно?

8. Desi1991k

Desi1991k Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    433
    Дали тука има некој што има аплицирано преку девојче од Штип, Тијана се вика?

9. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.669
    Стан соодветен за вас ( за 3члено семејство) , да е таму веќе 2/3 месеци , сигурна работа .. и после се поднесуваат документи за вас и добиваш за брзо време нешто како виза ..

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GAPce83

GAPce83 Нов член

Се зачлени на:
    8 јуни 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali ke moze kontakt?

11. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Дали некој знај дали можам да одам на работа после септември или послабо?

Можеби касно ти враќам али сепак да ти кажам :)
    Јас лани така бев дипломирав а пред да се деси то пуштив документи и никому ништо :) Никој не те знај ни што ни како имам уште испити и ќутиш и тераш :) Поздрав и ако одиш убав помин :)

12. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    @Lara&Lana ако може инфо..?
    Имам неколку прашања дали без бг пасош може да се работи во Германија..Имам брат таму но незнае каде да се обрати да праша
    Сега ке оди и татко ми со бг пасош се и двајцата па ме интересира дали можам јас да добијам некакви документи во Германија за работа преку нив или не бидејки сум веке мажена и имам деца
    Благодарам

13. Godamil

Godamil Нов член

Се зачлени на:
    11 јуни 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Procitav pogore deka postojat posrednici za naodjanje rabota vo Germanija. Ve zamoluvam za nekoj kontakt I dali nekoj veke ima na toj nacin otideno; Imam MK Pasos, poznavanje Germanski B1 (Goethe Skopje) so zavrsena Obuka za neguvatel, kozmeticar I maser izdadeni pri Ministerstvo za Obrazovanie t.e Crven Krst na RM. Blagodaram

14. Ваљдрин.

Ваљдрин. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2017
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    275
    Mene uste ne mi stigna rabotnata dozvola, sum apliciral na 15 ti april i uste cekam i dopolnitelno mi pobaraa da zaveram indeks i da go prevedam na germanski ( da imat dokaz deka sum student) bidejki lani mnogu se pojavile so lazni i falsifikat dokumenti i ova godina e postrog kriteriumot, 8 nedeli vekje cekam nemam odgovor no obicno za 4 nedeli bi trebalo da imame odgovor za rabotnata dozvola od ZAV

15. Desi1991k

Desi1991k Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    433
    Мене ми стигна у рок за 3 недели, аплицирав на 9 март на 4 април ми беше излезен договорот, ама џабе ме зезна таа посредникот, и сега нема да одам

На AliciaSilver му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ваљдрин.

Ваљдрин. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2017
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    275
    Ne e vistina deka mora da si student za da apliciras za privremena rabota 3 meseci vo germanija. Moze i kako ucenik od sredno skolo da si odis no i samite agencii se se mnogu zapoznaeni za ova.
    Mozes da apliciras i za podolgo so viza prvo na 6 meseci so moznost za prodolzuvanje na vizata . Pozdrav

Sto te zezna posrednikot i jas sum imal pred dve godini loso iskustvo so edna agencija da ne mu spomnam imeto no ima dosta izmamnici i ovaa godina sakase taka da me izmami ama ne mu dozvoliv. Pazete kade aplicirate da ne vi sedat dokumentite vo škafovite na agenciite pa posle i rabotnite dozvoli kasnat

17. Desi1991k

Desi1991k Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    433

Ми излезе договорот и 10 дена пред да тргнам, купена и карта и се, ми вели нема да одите, хотелот реши да не прима студенти.
    Сега чекаме да видиме дали парите ќе ги врати...

18. Ваљдрин.

Ваљдрин. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2017
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    275
    Nema sto da cekate, da sum jss na vase mesto ke go tužam, i so mene pocna da igra majtap no koga potpisav dogovor so nego mu kazav deka ke go tužam i posle odma se smiri : cekaj ne se brzaj ke najdeme rešenie taka onaka dojdi na kafe ke razgovarame . Plativ 4000 denari za mene i zensksta i vo rok id 24 casa mi gi vrati parite . Jas so tie dokumenti direktno vo pošta i vo druga agencija . Cao amigos :D

19. Desi1991k

Desi1991k Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    433
    300 евра треба да ни врати, а знам дека 4 студенти моментално сме зезнати

20. gazo

gazo Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    kaj treba da rabotis vo gastronomija (Mcdonalds;Burger King) ili vo hotel?