Здраво. Не сум студент. Штотуку завршив средно образование. Заинтересирана сум заедно со другарка да одиме да работиме во Германија. Буквално немаме никаква информација. Сите ни велат дека мора да бидеме студенти. Ве молам за помош. Без разлика каква работа, без разлика дали 1 2 3 месеци.. Дали знаете агенција или некои луѓе кои можат да помогнат.. Ви благодарам однапред..
Да се обидеш да прашаш во International education and work, се наоѓа кај Југо дрво, од десната страна има фризерница до него, оди прашај можеби нешто ќе ви понудат
Каков е тој договор за работа шо се чека од германија? од ZAV е со потпис или? искрено многу души слушам за то дека чекаат договор ама не ми е јасно дали е од работодавец договор шо ви стига дома или потпис од ZAV и на него работодавецот
Nekoj da ne ima iskustvo vo fabrika za hartija nekoj salfetki maramcinja vo germanija nekoe mesto grimma Cuden malce oglasot ne baraat nikakov jazik so mk pasos mozelo . Dokumenti deka ne si osuduvan pasos i 30 eu za rabotna karta dali e toa vistina ?
Стан соодветен за вас ( за 3члено семејство) , да е таму веќе 2/3 месеци , сигурна работа .. и после се поднесуваат документи за вас и добиваш за брзо време нешто како виза ..
Дали некој знај дали можам да одам на работа после септември или послабо? Можеби касно ти враќам али сепак да ти кажам Јас лани така бев дипломирав а пред да се деси то пуштив документи и никому ништо Никој не те знај ни што ни како имам уште испити и ќутиш и тераш Поздрав и ако одиш убав помин
@Lara&Lana ако може инфо..? Имам неколку прашања дали без бг пасош може да се работи во Германија..Имам брат таму но незнае каде да се обрати да праша Сега ке оди и татко ми со бг пасош се и двајцата па ме интересира дали можам јас да добијам некакви документи во Германија за работа преку нив или не бидејки сум веке мажена и имам деца Благодарам
Procitav pogore deka postojat posrednici za naodjanje rabota vo Germanija. Ve zamoluvam za nekoj kontakt I dali nekoj veke ima na toj nacin otideno; Imam MK Pasos, poznavanje Germanski B1 (Goethe Skopje) so zavrsena Obuka za neguvatel, kozmeticar I maser izdadeni pri Ministerstvo za Obrazovanie t.e Crven Krst na RM. Blagodaram
Mene uste ne mi stigna rabotnata dozvola, sum apliciral na 15 ti april i uste cekam i dopolnitelno mi pobaraa da zaveram indeks i da go prevedam na germanski ( da imat dokaz deka sum student) bidejki lani mnogu se pojavile so lazni i falsifikat dokumenti i ova godina e postrog kriteriumot, 8 nedeli vekje cekam nemam odgovor no obicno za 4 nedeli bi trebalo da imame odgovor za rabotnata dozvola od ZAV
Мене ми стигна у рок за 3 недели, аплицирав на 9 март на 4 април ми беше излезен договорот, ама џабе ме зезна таа посредникот, и сега нема да одам
Ne e vistina deka mora da si student za da apliciras za privremena rabota 3 meseci vo germanija. Moze i kako ucenik od sredno skolo da si odis no i samite agencii se se mnogu zapoznaeni za ova. Mozes da apliciras i za podolgo so viza prvo na 6 meseci so moznost za prodolzuvanje na vizata . Pozdrav Sto te zezna posrednikot i jas sum imal pred dve godini loso iskustvo so edna agencija da ne mu spomnam imeto no ima dosta izmamnici i ovaa godina sakase taka da me izmami ama ne mu dozvoliv. Pazete kade aplicirate da ne vi sedat dokumentite vo škafovite na agenciite pa posle i rabotnite dozvoli kasnat
Ми излезе договорот и 10 дена пред да тргнам, купена и карта и се, ми вели нема да одите, хотелот реши да не прима студенти. Сега чекаме да видиме дали парите ќе ги врати...
Nema sto da cekate, da sum jss na vase mesto ke go tužam, i so mene pocna da igra majtap no koga potpisav dogovor so nego mu kazav deka ke go tužam i posle odma se smiri : cekaj ne se brzaj ke najdeme rešenie taka onaka dojdi na kafe ke razgovarame . Plativ 4000 denari za mene i zensksta i vo rok id 24 casa mi gi vrati parite . Jas so tie dokumenti direktno vo pošta i vo druga agencija . Cao amigos