Work Elite Macedonia дали некој одел преку оваа агенција..Им пишав побараа тел за контакт рекоа утре ле ме контактират
p.s Во мојот договор беше наведено дека ќе работам нешто во гастрономија, ко божем таму имало дефицит, а сепак во хотел ќе сум работела, но ништо ни до тоа.
@Desi1991k mnogu mi e zal za tebe no jas od iskustvo ti kazuvam ne e bas taka ednostavna procedurata za da ti dadat rabotna dozvola. Zavisi od mal miljon faktori , grad za koj sto apliciras, pa smestuvanje, oni mozat nas da ne zamenat so lokalni studenti ili od drugi drzavi od evropa nema da se zamaraat so nas no pobaruvackata za sezonska rabota e mnogu golema i im odgovara na niv bidejki nie ne sedime dolgo vreme tamu dok da ja naucis redot ti dojde vremeto da se vratis doma, kako i da e ovaa godina ima gužva mnogu i da se razbereme so finti i manipulacii so lazni potvrdi i popolneti dokumenti od " fakultet" nemcite ovaa čorba ne go jadat više.
И ние го имaме истиот проблем, aплицирaвме во aприл негде 20... сеуште немa договор, сите договори од aприл кaснaт. И други го имaaт ист проблем, инaче договорот ни почнувa од 18.06 Некој дa не имa некој информaцијa?!?
Jas koga go prasav menadzerot na 18 ti april mi kaza deka dokumentite ni se vekje vo ZAV. Deneska me izvesti deka rabotnata dozvola mi e odobrena, sega cekam do sreda da stigne tuka i da zaminam za DE. Inace za rabota sum apliciral da pocnuvam od 18.06. a jas ke stignam tamu na 21.06. za 3-4 denovi pokasno ne e nesto strasno .
И вие тогaш aпицирaвте..a денескa добивте одговор ? Големa е веројaтностa и зa нaс, бидејќи во искушение сме ?
Da deneska dobiv odgovor, cekav 7 i pol nedeli i, i toa na pocetokot na juni mi pobaraa da zaveram indeks vo notar i da go prevedam na germanski i da se isprati vo ZAV . No za dobra srekja dobiv rabotna dozvola na vreme. Se nadevam site da dobiete rabotni dozvoli na vreme i isto taka da pominete ubavo vo DE. Denovive se ocekuva da pustat uste rabotni dozvoli bidejki ova godina imalo mnogu guzva od povekje drzavi sto aplicirale za letna rabota. Pozdrav
Sakam da ve prasam da ne znae nekoj sto znaci porakava: Pocituvani ve molime da dojdete da si podignete pismeniot izvestaj od vaseto baranje, sekoj den osven petok vo tolku casot . Dali mi e odobrena vizata ili ne?
Види и маж ми пред една недела поднесе документи за виза во амбасада, тие ништо таму не му побарале меѓутоа си има на страната на амбасадата кои се документи ти се потребни во зависност од тоа за што аплицираш. За каква виза станува збор кај вас?
Tie ni zvonea posle 2 dena odkako gi dostavivme dok deka fale nekoj potpis a za dogovor za smestuvanje nisto ne rekoa i plus na dogovorot za rabota stoi adresa od eden stan od germanija
Ти стигнува порака да одиш да си го подигнеш писмениот извештај. Мислам дека може и приговор да поднесеш.