Дали постои можност откако врз основа на работната дозвола од одреден работодавач ќе добијам виза подоцна (по неколку месеци) да ја сменам работата односно работодавачот? Дали така визата би имала важност? Да си одговорам сама Ова го најдов како информација на страната на амбасада, може некого го интерисира истото прашање "Го сменив работодавецот,што да направам? За промена на виза, потребно е да се информирате во службата за странци во градот во Германија каде што престојувате. Доколку тие не Ви овозможат таму да ја продолжите визата, неопходно е да закажете термин и да поднесете барање со потребни документи"
Zdravo na site nov sum vo grupata .Sakam da prasam kolku vreme se ceka za povratna informacija od ambasadata za termin za rabotna viza,veke 10 dena nema odgovor od niv.Aplicirav preku posrednici no mnogu mi izgleda cekajneto za odobruvanje na termin
И јас се распрашував околу истото прашање: На официјалната страна на амбасадата пишува дека за термин за работна виза се чека околу 11 месеци:Изгледа имаат многу апликации.
Drugo mi bese prasanjeto kolku vreme se ceka za da ti dadat termin odkoga ke apliciras .aplicirav preku posrednici pa ne sakam da bidam izigran
Здраво на сите Дали овде од форумот има личност која живее во Минхен? Заинтересирана сум за смештај. Доколку има нека ми пише лична порака! Поздрав
Здраво Дали некој знае колку време се чека за потврда (повратерн маил) на термин за работна виза. Во петокот успешно аплицирав, но сеуште немам добиено конечен термин. Поздрав
3 студентки сме заинтересирани за работа во Германија од Јануари за 3 месеци, па дали може да се работи тој период и ако може да ми препорачате агенција или било кој што посредува
Здраво , во агенцијата Контекст ме пријавија електронски за виза. Правилото е нели после 30 минути од регистрација да добиеш маил од амбасада за потврда. мене не минстигна таков маил? дали има некој вакво искуство до сега? Фала ви
Zdravo , vidov deka lani ste go imale istiot problem kako mene , aplicirav za visa ama mi e zgresen mailot i na mi vratija povraten mail od ambasada. Me interesira kako lani bilo lani kaj vas, dali vi vratija odgovor od ambasada i na koj mail da im posame. Fala mnogu odnapred
Здраво, дали е подобро да се одбере поголем град или помало место во Германија?Некое искуство со цени, сместување и сл.Дајте ми некој предлог.Ви благодарам.