Јас аплицирав за виза за работа како негователка и никаде не пишуваше дека за неговател ти треба да полагаш А2 во Гете... Јас имам термин за 1 месец и ке го однесам сертификатот од курсот што го учев, нема да одам да полагам. Аплицирав за виза со признато стручно и набројани се потребните документи..
Јас мислам ти треба сертификат зошѕо тој ее признат а овие од курсевите што ни ги даваат мислам дека не се признаваат. Можеш да ми кажеш што имаш завршено и кои док.ќе ги носиш. Благодарам
Барам работа во фабрика која се занимава со пакување на производи, во било кој град или место, со договор. Доколку има некој таков нека ме контактира на 071 858 030 или во ЛП.
Имам завршено средно медицина, ке носам договор за работа, формуларот на страната на амбасадата, копија од дипломата, потврда за сместување во Германија, сертификатот за работа, копија од пасош и две слики
Знае ли некој да ми објасни каков доказ за сместување се бара? Јас ке бидам сместена кај еден пријател кој живее во изнајмен стан.
Знам дека треба јазик моментално учам но ме интересираше околу агенцииве имало случаеви луѓе отишле а таму врска нема во таа болница не ни барале па затоа прашав .
Поздрав феминки! Барам работа на 3 месеци во Германија пошто со мк.пасош и не сум студент,за жал!Би работела Мcdonalds или King Burger или во ресторант или хотел во кујна! Да знаете некој да нуди сезонска работа како што им нудат на студентите?
Здраво,дали има некој што е бил да достави во амбасадата документи овој месец и има добиено некаков одговор
Nekoj sto se vrabotil preku konteks vo mc donals ili burger king..koga bil na intervju vo konteks i vo ambasada dali go prasuvale neso na germanski?
Јас знам дека во Германската амбасада прво се прави кратко интервју на шалтерите на македонски јазик во врска со документацијата. И потоа бираат само неколку личности за интервју на германски кое се право во посебна соба, но поставуваат општи прашања.
Преку Скајп те повикуваат главните од наведените претпријатија. Прво те прашуваат на англиски, cv историја за тебе, а потоа на германски. Ако не знаеш на германски да зборуваш, кажи му дека си запишала курс по германски.