Здраво на сите. Имам едно прашање доколку некој знае да ми одговори. За еден месец имам закажано термин за работна виза. Е сега ме буни првата ставка. Какви се тие формулари читливо и целосно пополнети на германски јазик, ги има ли некаде на страната на амбасадата? Како што гледам од мене се бараат само овие формулари, две фотографии и пасош, а останатите документи треба да ги обезбеди работодавачот. Читам овде дека треба да се носат дипломи, доказ за познавање на германски јазик и сл., но не пишува дека тие документи се потребни. Дали некој кој го поминал овој процес знае да ми објасни. Инаку аплицирав за работна виза за земјите од Западен Балкан. Ви благодарам.
Ај те молсм да ми објасниш како го потврди терминот, мене ми стигна на маил дека ми е закажсн термин и пидолу пишува доколку дакам да го потврдам овој термин да кликнам на линкот за потврдување меѓутоа кликам на линкот и не ми дава воопшто да кликнам нема таква опција имали друг начин како да потврдам, те молам одговори ми
И како го потврди терминот? Јас кликам на линкот што ми го приложиле но не дака воопшто да се отбори, што да правам а ми закажале и ми пишува доколку не потврфам во рок од 7 дена автоматски ќе ме избришат
Во амбасада се прави интервју само на шалтери не се оди во никаква посебна просторија,мене ми одобрија виза за 12 дена....интервју на германски само во агенции ама и да не знаеш кажи дека учиш ништо страшно
Дечки знаете ли дали може да се работи како студент два пати во годината по 2-3 месеци ? Сакам да работам зимава и во лето пак.
Здраво девојки, Годинава прв пат планирам да одам во Германија за лето 2019 па кажете ми преку која агенција идете, препорачајте, ваше искуство и работно место. Фала однапред.
Bavaria.de не е некое дете... си имаат ФБ страна https://www.facebook.com/bavariade.mk/ Не знам кое од овие две мислења ти е точно а кое лажно
Па јас на тој линк го потврдив терминот. Кликнав на него и ми излезе дека терминот е потврден. Не знам друг начин за потврдување
Тие формулари можеш да ги најдеш на страницата на германската амбасада (во 2 копии треба да се формуларите) и дома или во фотокопир испечати ги и пополни ги на германски јазик. Точно за која категорија имаш аплицирано? Ако можам да ги најдам ќе ти пратам линк
Па тогаш јави се во амбасадата и кажи им дека линкот не функционира и дека сакаш да го потврдиш терминот. Не знам како да ти помогнам на друг начин
Dobro utro jasum nova vo forumot ve sledam bra vo za site sto imame vakokov forum zada mozeme da spodelime neshto eve jas sakam da vi kazuvam nestosto mise sluci jas imav napraveno termin pred 2 meseci ama ne odidov mi propadna rabotnata viza taka vo posleden moment mi se slucii i mikaza deka imam zabrana 1 godina ne mozam da apliciram poradi toa sto ne sum napravila otkazuvanje na terminot i kako demek paricna kazna so noviot zakon
Sakam da vi kazam ako nemate raborna viza a termin imate dreba da napraite otkazuvanje poradi sto cekat drugii na lista da ne vi se sluci isto kako na mene