Zdravo imav termin za rabotna viza za vo mcdon. na 31.08.18 i od togas cekam i seuste nemam nikakov odgovor dali znaete do koga treba da cekam ima nekoj nekoe info dali cekase nekoj tolku vreme ? I dali voopsto ke dobijam bilo kakov odgovor
двете се точни. мене ми среди дете кое шо не работи поќе со то, а на другарка ми и средија од баварија
Ne davaat konkreten odgovor ako nema 3 meseci pominato od koga si bil na intervju ...meguota jas im prativ mail i mi vratia samo deka vo dogledno vreme ke dobiete odgovor na tvojot mob.
Sakam da prasam nesto dali nekoj znae dali imame pravo vo germanija da bideme kako probna rabota ve molam kazete mi
Sooprugot go vikat vo virma da raboti kako na probno dodeka ceka za termin mu rekoa deka moze 3 meseci kako probna rabota da go prijavuvat
Не постои такво нешто како пробна работа непријавен. Виза му треба иначе нема како да го пријават. Каде па тоа го слушна никаде не сум видела и слушнала за 50евра од саат..
Да, 6 месеци. Откако ќе добие виза во амбасада. Освен ако има бг пасош, тоа никаде не го спомна. Ако оди 3 месеци да работи непријавен, тоа е работа на црно.
Комшиите ставаа и дечкото што местеше побара ден за у амбасада сите 4 работници, ќе се враќале назад у Германија. Он кажа.
Аплициравме со дечко ми уште во Август за виза, додека бевме Германија (студентски), тој пред една недела доби термин за виза на 31.01.2019 , што искрено се зачудив зошто толку рано. Знам дека чекаат и по една година.. Незнам зошто мене не ми пристигна сеуште
Јас не се сеќавам точно дали беше крајот на август или септември, но пред еден месец ми стигна мејл од амбасада со закажан термин за 21 ноември, за наредната недела. Не знам по кои критериуми ги даваат термините, но мојот уште порано го закажаа.
Nekoj sto rabotel ili raboti u mc donalds ili burger king dali ima vraboteni koj gi primile so epten slabo jazik me interesira porati toa sto se zapisav pred 1 mesec na kur pa ne znam kolku bi naucil za 3_4 meseci...
Дали некој знае дали треба нотарски или судски заверена потврда дека има обезбедено смештај во Германија,деека нема потреба МекДоналдс да му обезбеди? Ви благодарам
Здраво сопругот е со работна виза во германија сега јас треба да поднесам за виза прикличување на брачен другар. Прашањето ми е дали морам да имам познавање на германски јазик и сертификат а1 или не