Работа во Грција

Discussion in 'Барање работа' started by Reny, Apr 11, 2011.

1. IVAhoo

IVAhoo Активен член

И јас сакам да прашам дали е можно да се најде работа во Грција и за зимниов период а не би било лошо и за преку цела година,,и ако може кои места се по атрактивни за работа за овај период? :)

2. blue-moon-yasmin

blue-moon-yasmin Активен член

Работа во Грција 2014

Ние сме 4 другарки, и сакаме да одиме да работиме во Грција, или на Закинтос или на Миконос. Ми требаат информации, дали некоја од вас била, преку која агенција, каде била сместена, дали е задоволна....

3. blue-moon-yasmin

blue-moon-yasmin Активен член

Работа во Грција 2014

Некооој? Било кој? :)

4. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Работа во Грција 2014

duso ne bi ti preporacala, so krizata grcite se vo golem haos,... jas bev tri godini tamu, soprugot 15 pa eve dojde red i nie da begame, znaci ako voopsto najdes rabota ili ke bides maksimalno iscedena fizicki i mnogu malku platena ili voopsto ne platena, znaci letovo sto pomina bese spored mene i posledno za covek da moze da izvadi nekoja para vo gr, a od godina vo godina e se poloso i poloso, rabotnici se brkaat na mrtvo, iljadnici luge se na ulica i begaat nadvor od gr za da mozat da rabotat, spored mene baraj si druga destinacija, veruvaj mnogu e loso...

5. MArijanceto

MArijanceto Активен член

Работа во Грција 2014

Јас би рекла SEKOJ SO SREKATA! Ако било толку лошо зошто тогаш воопшто си отишла ова лето да работиш..што не си работеше во МК?

6. emilijamak

emilijamak Истакнат член

pa bas letoto se vrativ i rabotev vo mkd i seuste sum vo mkd, a eve i soprugot posle 16 godini se vraka na celo, ako cekas sreka od brod sto tone ...... ke bidi po staro kazano '' nadevaj se kume na pijani zeni''

7. MArijanceto

MArijanceto Активен член

Можеби Грција тоне но Македонија е 1000 миљи под море!!!

8. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Pa zatoa velam deka ne e idealna destinacija za rabota, jas letoska pred da se vratam konkretno vo juni rabotev dva meseci vo kujna vo taverna, bev platena 3 eu od saat i toa samo onie denovi koga imase rabota ednas ili dva pati nedelno po 3-4h, maj mesec blagodarenie na veligdenskite praznici zemav plata od 300 eu, a juni 130 eu i ako ostanev tamu se na se ke rabotev turbo samo avgust mesec za nekoi si 400 ili 500 eu i koga ke si naprais esap letno vreme za tie pari da rabotis vo Grcija ne se isplaka pa si se vrativ vo Mkd i rabotev so body art vo Dojran zemav cisti 1500 eu, pa sega ti vidi ja razlikatai, nemam nisto protiv bujrum odi raboti vo Gr ako voopsto i najdes salam rabota se dodeka ne osetis na svoja koza ne veruvas, jas osetiv dovolno....

9. LE-XY

LE-XY Нов член

Дали некој знае преку која агенција може да се аплицира за работа во Грција и кога? :)

10. kallias

kallias Популарен член

Луѓе навистина е тешко за работа во Грција ова време, секој ден е се потешко и потешко, кризата ги уби едноставно Грците, тие не се навикнати на таков чин и не можат сеуште да се соземат со реалноста. Не е веќе таа Грција ко што беше пред неколку години, се наоѓаше работа секаде и многу лесно. Сега е за никаде, плати како во Македонија, осигурање = 0, не се исплаќа да се работи, а и нема понуда, нивните луѓе ги бркаат од работа, а камоли пак странци да вработуваат :x
    Гледајте на друга страна на светот да си ја барате среќата, во Грција за сега нема иднина.

11. LE-XY

LE-XY Нов член

Јас овде во МК сум без работа,и со "0" примања моментално, а во грција било колкава и да е платата би била поголема од нула и од онаа кај текстилните фабрики од 5000 ден.Затоа би прифатила да работам и покрај тоа што знам дека не е лесно кај грците да се работи,и дека можеби не се оние плати како во германија што се заработува но за таму немам можност бидејки не сум повеке студент..такак да ако има некој било каква понуда би била добредојдена :)

12. MArijanceto

MArijanceto Активен член

Дали некој има работено преку Ангелина и нејзината агенција? pls нека сподели некој некое искуство со неа и дали е сигурна бидејки сакам да одам ова лето преку неа :)

13. bubi4ka5

bubi4ka5 Истакнат член

Јас отидов преку неа, ама не сум нешо задоволна. и она и брат и се ок, ама не се многу информирани за местата и малку е лошо шо ти се јавува и ти вика утре тргаш и идеш. Јас работата со ми ја најдоа беше катастрофа ( морам да признаам не по нејзина вина, туку девојките од кај нас за ништо демек не ја информирале и си отидов) и сеа пари не враќа ама ти наоѓа 2-3 работи ако не ти се свиѓа првата. Ја одам 2 години во Грчка по ред ти препорачувам да си се снајдеш сама поубаво

14. LE-XY

LE-XY Нов член

А како се снаогате сами бе луге??Јас пуштив може околу 50 мејлови по хотелите и ни еден одговор до сега :doh:

15. kallias

kallias Популарен член

какви мејлови, лично ќе отидеш и ќе прашаш, мора да те видат, да разговараш со нив лично, џабе ти се и 100 мејлови кога не те знаат каква си :)

16. honey-lady.123

honey-lady.123 Нов член

17. goordfem

goordfem Активен член

Ако знае некој за работа во Грција нека ми пише и мене во лп :)

18. donnalia

donnalia Популарен член

Потребно е да знаеш грчки за да работиш таму или е доволно само англиски?

19. goordfem

goordfem Активен член

Зависи што работиш, за некои позиции бараат и грчки да знаеш а за некои може само и англиски.

20. Muchaca

Muchaca Активен член

Dali znae nekoj za rabota vo Grcija nekoja agencija i slicno sto posreduva za tamu nekoj sto bil veke sto e sigurno i provereno,ako znae neka mi pise ili nekoj kontakt neka ostavi.