можеби е ова off topic , али сто барате во грција тие таму немаат работа за нив не па за нас. Ако сте студенти одете во европа или америка
Работа во Грција има, посебно во туристичките места. За нас од страна има. За Грците може и да се каже дека нема затоа што се во криза и сега сите плати им се намалени. Нас платите во Грција ни се доволни затоа што не се ни споредуваат со платите кај нас. Зборувам за келнерство и тие слични работи со слични плати. Како кај Грците така и кај нас, платите кои ги зимаат келнерите се доста мали и не покриваат никакви трошоци. Ако сакаш да најдеш работа, ќе најдеш. Било каква.
Ola itno baram nekoj zaijnteresiran za rabota vo Grcija, odnosno nekoj koj saka zaedno da barame, jas do sega nesto konkretno ne uspeav da pronajdam kako agencija koja posreduva ili slicno no dokolku ima nekoj zainteresiran bi sakala da stapime vo kontakt, pozz
Јас би сакала ова лето да одам во Грција на работа, па ме интересира некое искуство од феминка која веќе била на работа во Грција. Исто така ме интересира кои агенции имаат вакви ангажмани,каде би можела да се обратам? Бидејќи сакам да одам преку агенција Ви благодарам однапред
Vo vrska so Angelina Aegan work: Decki vaka,neznam zaso shirite nebulozi vo vrska so Angelina koga devojkata si ja raboti rabotata kako sto treba. Licno bev preku nea letoto 2012 vo Grcka na rabota, i kako sto kaza taka i bese. Odnapred koga aplicirate,vi gi kazuva uslovite kolku e plata,kolku vreme,dali imate smestaj plus hrana,ili samo smestaj, a vase e da si odberete.Vtoro, za 100 evra preku drugive agenciinikoj ne ti naogja sigurna rabota vo Gr, i ne ti kazuva odnapred sto kako e. Treto,mene mi se najde devojkata koga navistina imav problem so rabotodavecot ( ako imate problem so rabotodavecot ne e nejzina vina da se razbereme) so toa sto se ponudi da mi najde druga rabota vo shpic sezona, mi ponudi pari akp nemam da mi dade za karta doma, da prespijam kaj nea,taka da da veruvajte deka Angelina e mn podobra od toa sto nekoj gore sakal da ja naslika. I neznam zaso vi se ovie nevistini vo vrska so Aeganwork,ako bese taka ,nemase da ideme so brat mi poveke pati preku nea. Moeto iskustvo so nea e pozitivno, a vie kako sakate. Mozete da birate da sedite vo toplovo Skopje,ili da imate edno ubavo leto koe samo po sebe nosi ubavi spomeni. Ide leto,razmislete dali asfaltot ili more e bolja opcija.Pozdrav
здравo феминки , јас еве пак на оваа тема , лично аплицирав за работа преку Aнгелина , ако заминам ќе имате информација од прва рака ... еве нешто од втора... пријател на мојот дечко , кој го познавам лично веќе со години работи преку Aнгелина во Gрција , како и неколку негови пријатели и сите се задоволни , кажуваат дека е сигурна агенција и дека никој немал проблеми од нив. со било која работа можат да се случат комликации и може да испадне проблем како погоре што е наведено, но сето тоа ете како што рече девојкава решиле... Jас и другарка ми ако отидеме ви ветувам извештај од прва рака , ќе пишам обавезно за се , што и како... поздрав до сите...
Aplicirav i jas preku niv i se nadevam nema problem ,vie za sto apliciravte i koga i kako poagate pozz A i ova da, ke Ve molam za odgovor onie koi bile preku Angelina nesto na kratko okolu dogovorite, za toa kolku vrmenski si obvrzan od do kolku mesecei itn... Ve molam odgovor pozz
https://www.facebook.com/agrueva?fref=ts, дечки еве го линкот од фб , имаат таму и линк од вебот и начин како да се аплицира , јас лично аплицирав за чистачка , зошто не го знам грчкиот , ама ако отидам таму ќе научам за следната година ќе аплицирам за подобра позиција , инаку сум со факултет , и не ме срам што ќе одам како чистачка , на нашата држава што нема услов да ми даде парче леб , нека и е срам.Знам дека ако имате мак. пасош , се работи на црно , значи нема осигурување никакво , што во почетокот и не ми се допадна , ама тоа е , знам дека повеќето македонци работат на црно , друго знам дека поаѓање и може да ви каже од следната недела , што мене ми се случи , јас и реков дома да зборувам , да видам со пари , вака така , ама девојката ми рече кажи ми веднаш , а јас утредента и пишав , и ми пропадна , сега чекам друга прилика , инаку требаше да тргнам сега во понеделник,Секој со своја среќа , најверојатно не било тоа место за мене .. не знам... значи ние сме две другарки кои чекаме да заминеме , ако има нешто што дознам , ќе пишам, тоа е тоа што го знам за сега ...
Малце офтопик, ама бубица13 - ти и во МК можеш да работиш како чистачка. Пример, жената што ми чисти дома зема дневница од 1.000 денари, за 8 саати +/-, што значи, во зависност од тоа колку дена сакаш ТИ ЛИЧНО да работиш, можеш да заработиш плата од максимум околу 500 евра, така? Не правам споредба со Грција, таму може ќе земиш малце повеќе, само сакав да ја искоментирам реченицата „на нашата држава што нема услов да ми даде парче леб , нека и е срам“, зошто тоа што ќе го работиш таму, можеш да го имаш и тука.
па и не би се сложила со вас Mоира , можам јас и во Mк , како чистачка да работам , ама чистачката не ти доаѓа секој ден , па да зема 30000 ден. месечно , која чистачка зима толку нека пише слободно , кои 500 евра те молам , и за работа нема колку дена сакаш да работиш , колку ќе те повикаат , колку куќи ќе најдеш, па и секој ден да работиш , нема толку да земеш... велите нема да правите споредба со Грција , ама сепак ја направивте, и не се сложувам дека можам истото да го имам тука , плата од 600 евра нема никој да ми даде , кои се бедни во Грција , ама тука барем нешто ќе ми завршат работа....исто така ме воодушевува фактот што ете барем морски воздух ќе дишам , па ќе имам некој бенефит и од тој аспект... не знам , пак ќе спомнам , секој со своја среќа , некој и тука се снашол , ама некој сака надвор да се снајде , не може никако тука ....Ви посакувам убав ден на сите...и секое добро...
Жената која ми доаѓа дома едвај има слободен термин, зошто не чисти една куќа цел месец, секој ден, јасно нели... Како и да е, јас никогаш не реков дека нема споредни добивки од одењето во Грција. Јас би отишла и ништо да не работам, да спијам во шатор и цел ден да сум до морето, ама лично не сакав да го коментирам тоа, туку реченицата која ја потенцирав. Без никакви скриени намери за навреда, јас за работник секогаш го имам највисокото мислење, сакав само на индиректен начин да укажам дека не мора да се куди државата за да се оправда изборот кој сакате да го направите. Уствари, нема никаква потреба од оправдување, Ваш живот, Ваша желба Со среќа!
Да првин на фб и пишав и таа ми даде линк каде да аплицирам.... и еве чекам да ме контактира повторно ако биде нешто ви пишувам пак...поздрав...
Bubica и јас аплицирав преку неа еве чекам да ме исконтактира Ти што направи се надевам ја доби работата
Дечки и јас сум заентересиран за работење во грција ова лето, ме интересира каде се наоѓа таа агенција, како да аплицирам и до кога и кој се трошоците за работење таму, односно колку кеш треба да идам да работам таму, да видам да ли ќе ми се исплати и уште нешто, за кои места во грција се нуди работа, и за кои работни места( претпоставувам келнерки, чистачки) ви благодарам многу
А што? Јас дека бев сама во Грција да работам, газдите демек фер беа, иако едно сме се договориле, они плата си даваа колку ќе сакаат да ти дадат! И што е потребно од тоа кој е шеф? Искрено ме заболе уво кој е шеф, ја паричка да напраам. Ќути и работи и никому ништо. А за 100 те евра, па она ти нашла работа, сигурно од фала нема да живее. Среќа што бара 100, јас најдов 5-6 агенции кои бараа по минимум 300 евра. Незнам, ама немате конкретна причина зошто не ја сакате и зошто да не одиме преку нејзе. Објаснете поубаво кога веќе плукате нешто. П.С. Немам никаква врска со aegean или Ангелина, само и јас аплицирав кај нив, па ме интересира точно што може да очекувам од нив.
Никој не ги спомна 100те евра алоо спомнав дека жената нема никаква професионалност ако сака и 200 ќе и дадам ама кога ќе ми рече ќе ти најдам работа нека ми најде а не да ме ака по ќерамиди цел месец И самата си рече дека немаш искуство така да не се мешај кај што не ти е местото кога ќе ти најде работа тогаш коментирај а сега ај сиктер од тука