Извини по цитатот мислев дека ми се обраќаш на мене изреагирав бурно ради тоа Се надевам дека ти ќе имаш позитивно искуство со неа мене не ми се свиѓа непрофесионалност општо кај луѓе затоа и сум разочарана Немам никаков проблем со тоа што бара пари сепак агент е и посредува за работа ама ако се обврзеш да најдеш работа најди ја Атебе ти посакувам се најдобро се надевам ќе имаш убаво лето
Незнам како сте поминале вие, ама јас аплицирав, ми се јавија, ми понудија неколку места, поради терминот за почнување со работа откажав, не ми одговараше, па чекам други понуди. Разбрав ги дека се плаќа во солун во агенција за посредувањево а не тука. Значи откако ќе заминеш, а не прво да и платиш па да ти најде работа како што вас ве разбирам...
Не не ракче пак не ме разбираш јас не уплатив јас не зборам за тоа туку дека јас изгубив еден месец во чекање и пак не добив понуда а ми беше речено дека ќе добијам И пишав никаков одговор не добив за тоа ти зборам Требаше на почеток да ми каже ако неможе да ми најде работа или кога и пишав да ми вратеше вака испадна нефер
Што знам, мене после 3 дена ми се јавија откако аплицирав. Или терминот не ми одговараше или некаде на бош место беше работата. Не е само до нив, искуство да имаш некакво е одма подруго, полесно ќе ти најдат работа. Ќе видиме, останува да седам и да чекам
Jас уште лани прочитав за тоа што некој објавил за Aнгелина , така и така..Значи мала земја сме , се се знае овде и се дознава , а таквите огласи очигледно имаат улога за саботирање на Aнгелина , ви пишав лично искуство немам со неа , но некои 4 лица имале успешна соработка со неа.... gI замолувам оние кои биле преку Aнгелина да споделат некое искуство со нас... да чуеме од неколку личности ... јас мислам дека девојката е ок и сосема во ред си ја врши работата....Сеуште не ми се јавила , и пишав еднаш не ми враќа , ќе почекам и ќе ви пишам што има ново...пријатна вечер на сите .....
И мене ми личи на саботажа затоа и пишав... Јас никаде не прочитав конкретно зошто да не одиме преку нејзе, она парички ќе добие, а ние работа, сите среќни и задоволни.
Потполно се сложувам.... дај боже сите да сме среќни со тоа што го бараме.... им посакувам успех на сите кои бараат работа , сите да бидеме среќни и задоволни...
а како идат трошоците??? на таа ангелина и се плаќа 100 евра...пред или одкога ке стигнеш??? патот ти си го плаќаш?? ај просветлете ме
Па искрено и јас незнам како оди со плаќањето, ама мене ко што ми рекоа, во Солун во агенцијата се плаќа 150 евра за Халкидики ако одиш, а 200 евра за на остров ако сакаш да одиш да работиш. Значи кај и да одиш, прво во агенцијата во Солун плаќаш пари. А за превоз незнам дали они средуваат или сама треба... Таму трошоци зависи од што работа ќе најдеш, некои има што даваат сместување и храна, некои само сместување. Платата е од 600-700 евра ко што видов за повеќето работни позиции.
I jas vo posleden moment odluciv da rabotam vo grcija Ima nekoj na forumot sto moze da mi ponudi bilo kakva rabota za Grcija?
Сите што решиле летово да одат да работат веке заминале ...никој ништо не кажува ни под точка РАЗНО!!!
Devojki bi sakala da gi prasam onie devojki koi bile ili planiraat da rabotat vo Grcija so mk pasos dozvolen e prestoj od 3 meseci maksimum??? Ili ima sansa da se ostane poveke vreme ??? Zatoa sto jas bi sakala da ostanam podolgo od 3 meseci....
Zdravo na site Najsrekna ke bidam ako nekoj mi go odgovori ova. Sakam da prodavam racna izrabotka nakit vo grcija (po moznost na zakyntos, krv i nekoi takvi mesta so mladi luge). DAli nekoj znae kakva dokumentacija e potrebna, kolku pari e,kako odi so zakup na mesto i se ostanato, ili dali nekoj ima kontakt so nekoj so takvo iskustvo pa moze da prasa? Premnogu bi bila blagodarna
АКо не сум во заблуда мислам дека мораш да излезеш за 3 месеца. Моја пријателка пред 3-4 години беше на Крит околу 3 и пол месеци и после имаше проблем на граница и и ставија црн печат. После што како беше не знам. Ако не одиш некаде далеку во Грција, ти предлагам за 3 месеци излези од Грција, помини ја границата, и влези пак. Можеби е подобро 1 ноч да преноќиш во Дојран или Гевгелија и пак влези, колку да е во друг ден, со различен датум излезот и новиот влез од државата.
Не можеш да останеш подолго од 3 месеци, мора во рок од 90 дена да ја напуштиш државата, да излезеш и да седиш 3 месеци во Мк и после пак да влезеш, значи не може да седеш 3 месеци, да излезеш и да преноќиш една ноќ некаде и пак да влезеш, да направиш само улаз-излез, не е точно и нема да те пуштат пак, веќе си ги искористила сите денови и треба да чекаш да поминат 3 месеци за да можеш пак да влезеш и да седиш уште 3 месеци. А ако пак седиш повеќе од 3 месеци, т.е. на црно и после си одиш, на граница нема да ти удрат црн печат туку ќе ти пишат казнa, тоа е едно ливче на кое ти ги пишуваат сите податоци и дека треба да платиш казнa од 1500 евра, без разлика колку време си задоцнил или 3 дена или 3 месеци да си задоцнил пак е иста цената, 1500 евра ќе платиш, е сега не ти бараат одма да ги платиш ако немаш ама наредниот пат пред да влезеш нема да те пуштат додека не си платиш и кога ќе си платиш те бришат од компјутерот кадешто си запишана и после си пак free