Работа во Италија

Дискусија во 'Барање работа' започната од Ananina, 15 јули 2015.

1. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    За со диплома зборам. :)
    Нешто административно.
    Ноо, сигурно мене не ме чекаат.
    Немам професија која е баш барана во странство, од типот на ИТ, финансии, медицина ниту пак наука.
    Така што ако сакам да пробам надвор, а да е нешто decente, не знам стварно како, немам идеја.

2. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.792
    Допаѓања:
    9.964
    Имаш тука избор, можеш како секретарка секаде буквално, во агенции за работа или за недвижнини, хотели.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  3. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    1.570
    Некои дипломи од државно средно училиште се признаени во италија,поточно јас имав барање за признавање на козметички техничар,за да продолжам да работам овде и ми е признаета,само треба да полагам испит во мојот регион и после испитот ќе можам да отворам мое студио.Ако некој има потреба слободно пишете ми ќе ви објаснам процедурата.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. djantrix

djantrix Нов член

Се зачлени на:
    14 мај 2026
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Zdravo dali mozebi nekoj znae kade mozam da najdam nekoja rabota vo italija ucev vo italija dobro go zboruvam jazikot isto i imam dozivotni dokumenti permessoo ilimitatto imam 25 godini ako nekoj mozebi ima informacii za bilo kakvi i da e rabota sakam da se vratam pak tamu momentalno nemam nikoj tamu nemam ni drugari od tamu ni nisto tie drugari sto gi imav od skolo poveke nemam kontakt pozdrav na site i ubav den :)