Zdravo.. Nov sum na forumot .. Me interesira za rabota za vo Malta ... Sto kako odi , procitav .. ali povekje e za preku leto.. Me interesira za eden mesec za da se otide , dali ke ima rabota , kako sto ke odi, dali preku agencija , dali sam da si ja baras... Vo korist ke mi e sekoe mislenje ... Fala odnapred .. Pozzz
Јас од мое лично искуство незнам,меѓутоа знам од моја блиска личност која беше летово чисто вака на месец ипол,и успеа после една недела да си најде работа,знам дека сама бараше и исто праќаше цв,работеше како кенерка само месец и како што ми кажа супер си заработила,друго поконкретно во моментов незнам да ти кажам,ако во случај те интересира можам да прашам
За месец дена незнам како можите да мислите дека воопшто можи да се исплати да одиш било каде да работиш. Првенствено каде ти се трошоците за авионска карта, пат, смештај таму превоз и сметки (освен ако имаш некој да те чека таму и гратис таму да живејш кај него)а кој би дозволил такво нешто незнам бидејќи сите се ојдени да работат и се мачат таму сигурно нема да те остават гратис да живејш месец дена кај нив реални да сме,значи треба да си платиш...Смешно е само да помислиш воопшто толку далеку да одиш за месец дена,неможиш да се потпираш на туѓа среќа дека за 1недела нашле работа тоа е реткост,и нормално дека не се исплаќа порочитај ги убаво мислењата назад во темата очигледно ништо не си прочитал.... И искрено незнам која е таја агенција што ќе ти бара тебе работа за месец дена или таму работодавач што ќе ти дај работа за толку кратко...
@ГоранСк јас познавам луѓе што вратиле За првиот немал ништо испечатено од тие работи За вториот го вратија затоа што му побарале 100 евра од ден.. Моментално таму е поскапено и стандардот за кеш пари е кренат. За еден месец одење не се исплати, првите три месеци се тешки барем кај мене беше така..
@mime87 Миме дали се исплати незнам искрено,и се зависи од како ќе ти се наредат коцките ако можам така да се изразам Јас кажав пример што немора да значи дека секој/а ќе ја има таа среќа.Јас лично за месец дена не би отишла,ама ете кажав дека има некој што оди,само ете на неа и беше полесно,беше сместена кај блиски луѓе кои таму работат,не плаќаше смештај,отиде ете така да прошета,па ако си најде рабоа супер.На крај се покажа дека сепак може,иако ми кажуваше дека малце е потешко за месец дена да се најде работа,ама она успеа да најде.Точно дека сега е доста поскапо таму,и цела Малта е со срби,македонци и бугари,што значи сите се отидени за работа.Мислам дека првите недела,две се обука и не се платени.Она работеше како келнерка,и колку толку барем ете заработи.Во секој случај секако дека е подобро ако веќе некој се реши да оди,да си остане подолг период,зошто ако се собере се на се,ако плаќаш и сместување и храна и се,не се исплати за месец дена
Zdravo na site,nova sum...jas i maz mi planirame da ideme vo oktomvri sredina,maz mi do togas ke izvadi bg pasos,taka mislime deka ni se pogolemi sansite za da najde rabota.Me interesira da mi kaze nekoj,sto e podolgo vreme tamu,kako e so naoganje rabota vo oktomvri,znam deka ne e sezona no odlucni sme i sakame da se preselime vo Malta za podolgo...ako ima nekoj sto planira da ide togas,ubavo bi bilo da iskontaktirame....
jas sum so makedonski pasos i pravam dokumenti da ostanam.. jas ne sum na malta jas sum na dr ostrov na gozo i prezadovolna sum samo sto sega nema mn turisti i retko koj vrabotuva nov
Zdravo na site.moze li nekoj da mi kaze kolku moze da se zaraboti na gradeznistvo vo Malta bidejki ostvariv kontakt so Edna firma I mi rekoa da im se javam posle 4 January
Бев скоро 4 месеци, сега сум веќе Скопје. А дали прашуваш за сместување, јас плаќав 150 евра од човек. Зависи секаде е различно и зависно кое време одиш.
Сега што испадна со мигрантите по е затегнато мои другарки отидоа и на аеродром и кажале рок до кога треба да си одат и барале пари да покажат колку имале и од ден 50 евра било колку пари толку дена можеш да останиш
dali mozi da mi kazis koj se tie kako da stapime vo kontakt so niv dali se bara pari odnapred sho kako
se plaka 1200 evra za licna karta i za posrednicite za rabota ako gi najdes moze da ti zemat od 200-500 evra no nikoj ne vi garantira rabota preku niv najdobro vi e da si otidete tamu kako jas sto napraviv da si podelite cv napraveno od stranata na europasscv.com i da cekate mene ne mi e prvpat da odam jas odam 3ti pat a rabotata ne e sezonska za tri meseci tuku ostanuvas kolku sakash i nema potreba od vizi od gluposti ni bugarski pasosi samo mkd pasos i dovolno pari so tebe ne poveke od 1000evra bidejki na nas aerodrom jadat gomna dzandarite a na drugite nemate nikakov problem