Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Работа во Малта

Дискусија во 'Барање работа' започната од bokace, 4 март 2015.

1. redbox87

redbox87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Личната карта ја извади додека беше на Малта или од одтаму посредник ти ја среди работата?
    Кој месец/и бараат најмногу сезонски работници?

2. vlatko spasovski

vlatko spasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    93
    kolku sakas ostani tvoja e zelbata no rabotata e turbo ni 5 minn nemas sednuvanje a da ne zborime za pauzi :)

3. Soul <3

Soul <3 Нов член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Здраво дечки... Нова сум на форумов... Брат ми е заинтересиран во Април да оди во Малта па решив да пишам можеби има уште некој ... Да разменат информации или пак ако се формира група, веројатно така е полесно....Поздрав до сите :):):)

4. Jugulator

Jugulator Нов член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво, планираме да одиме за месец дена т.е. крајот на Март оваа година па сакам да ве прашам како стигнавте (мислам на документи)? Картата авионска (претпоставувам повратна) за колку дена ви е? Дали мора бидејќи прочитав погоре хотелска соба букинг? И хотелот колку дена ви е направено? Значи, дали мора авионската карта да биде со датум на враќање после 3 месеци или може као демек се враќаме за 10 дена? И ако може подетално за документите кои се потребни за таму (за влез мислам). Извинете за долгиот пост и благодарам однапред

5. Jugulator

Jugulator Нов член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo Bokace, sakav da te prasam za kolku dena treba da napravis rezervacija i na hotelot i na povratnata karta? Dali moze da e 10 dena kao demek ides na odmor ili na poveke denovi? I od kade se vadi toa osiguruvanje?
    Ti blagodaram odnapred.

6. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Резервацијата за хотелот и за повратната карта може да е и на помалку дена.
    Осигурањето ти го прават во агенцијата кај што ја купуваш картата.
    Биди спремен и дека можно е на контрола на пасош да ти побараат 50 до 100 евра од ден.

На Jugulator му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jugulator

Jugulator Нов член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Mozebi e glupo prasanjeto no kakva e taa kontrola? i koga ja pravat i kade? Ti blagodaram na odgovorot

8. Soul <3

Soul <3 Нов член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Здраво...и брат ми сака истиот период да оди... Ме интересира колкумина сте и дали би можел да ви се придружи... мислам ако ви треба цимер ?

9. Jugulator

Jugulator Нов член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Nie sme dvajca, ke trgame od Stip. Da razgovaram so drugarot pa ke ti pisam sto kako, vo sekoj slucaj dobro bi doslo drustvo :)

10. Soul <3

Soul <3 Нов член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Одлично ...чекам одговор ...затоа што како што читам нај исплатливо по 3 ца или 4 ца да делат стан за да се исплати .... За почеток :)

11. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Тоа е пасошка контрола, ја прават пред да се качиш во авион, или на граница кога поминуваш царина.

Првин ти проверуваат пасош и карта, па можат царинските полицајци да те прашаат каде одиш зашто одиш таму, колку пари имаш. Па те претресуваат и поминуваш во делот кај што чекаш да се качиш во авион.
    Подобро не оди сам, оди со друштво или девојка/жена.

12. Jugulator

Jugulator Нов член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Super, ti blagodaram Bokace, izvini za dosaganje :) pa da probame srekata i tamu oti tuka ne biva :)

13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
  14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Мене ме интересира, дали се исплати работењето во Малта?
    Дали се сигурни посредниците и каде се обраќате за работа во Малта?
    Дали може самостојно да се оди и да се најде работа?

За со Европски пасош и со Македонски пасош дали има разлика некоја?

15. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Можеш самостојно да аплицираш, мене ми стигна повратен одговор да аплицирам и тоа по струка. А колку би се исплатело не знам, веројатно зависи од времетраењето на престојот.

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. vlatko spasovski

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    93
    Jas na 16.02 dojdov ovde i bi sakal da gi izvestam site koi sakaat da dojdat vo malta i da izvadat povratna za 3 meseci neka si spremaat 4500 evra za na nasiot aerodrom kaj kucinjata na carina i ako kazes deka odis za malta na odmor go izede stapot te vrakaat odma od 60 sto bevne prijaveni zaminavne samo 20 za italija.ve molam pazete na nasiot aerodrom mama ebavaat

17. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Не само на нашиот аеродром, туку и во Софија и во Рим прават проблем.
    Ако се оди преку Софија во Малта најчесто прават проблем.
    Јас одев првиот пат со повратна карта 14 дена, вториот пат со повратна карта од 5 дена мислам дека беше. Во Малта се ме испрашуваа но се извадив на финта дека мора алишта нови да му дадам на маж ми и се вракам Скопје одма.
    Зашто да спремаат 4500 евра?
    Ако сакаат они и со 10.000 евра ќе те вратат.

На vlatko spasovski му/ѝ се допаѓа ова.
  18. vlatko spasovski

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    93
    bokace mila tolku mi pobaraa mene na nasiot aerodrom a vo italija pominav samo so pecat i have a nice flight....:D i toa ne samo jas tuku site sto letavne nakaj malta

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.795
    Епа веројатно летате со нискобуџетниве а таму нема конектирани летови ( земете пример виз ер од ск а друга нискобуџетна до Малта). Кажете им дека одите до Италија, а ако најдат од некаде доказ дека летате до Малта направете се наудрени и речете дека сте разбрале дека ве прашуваат до каде ви е овој лет а не финална дестинација.
    Јас пред кратко време летав преку Минхен на трета дестинација и цело време наудрена се правев..

А им побарале 4500 евра затоа што сметаат дека 50 ти се потребни од ден..
    Друга опција е да извадите исто повратна за една недела ама флекси, па после сменете го датумот или ако најдете поевтина купете си ја поевтината :)

20. vlatko spasovski

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    93
    So alitalija dojdov taa i ne e bas niskobudzetna samo cekiras kufer i na malta ti go proveruvaat do detal se ti vadat toa samo za nas mk srbi bosanci