Здраво! Сместај си обезбедив сега останува да најдам работа. Те молам пиши каква работа има. Поздрав!
Soprugot dobi rabotna ponuda vo Malta po samo 3 dena obiduvanje... Problemot e sto rabotata e part time pa moram da najdam i jas nesto za voopsto da preziveeme tamu, kiriite se preskapi...
Здраво,дали има уште некој што планира да иде средина на јуни ? Јас дечко ми и другар планираме,ако сакате да идеме заедно пишете ми на ibrahimovichdragica@gmail.com
Zavisi kade ke si najdes rabota ako ides agenciski 4.20 do 4.38 a ako si najdes sam moze i poveke okolu 5 evra jas si ja najdov sam rabotata i mi iskaca platata okolu 1600-1700 mesecno....
Vlatko , super za tebe! A moze li da ni kazes sto rabotis? Dali kaj tebe ima uste slobodni rabotni mesta? Dali si prijaven? Mozebi malku poveke prasuvam, ako sakas da mi odgovoris dobro, a ako ne samo na del od prasanjata. Ubav pomin. Pozdrav!
Ma eeej zoso taka vikas prasuvala mnogu uzivaj za toa jas rabotam na dve mesta kako kitchen helper nautro i kelner navecer a ne sum prijaven ne mi se isplati
Значи ве молам не се надевајте дека ќе.ве.пријават за келнери, шанкери,дишворери, собари и сл. МОЖЕ да ве пријават САМО АКО НЕМА некој што може да ја работи.вашата работа, односно сте незаменливи на таа работна позиција. Малта е во ЕУ значи предност имаат ЕУ работници. Евентуално како граѓевинци да ве пријават.да работите таму на +40 со црнците . Живеев таму, ќе.најдете.раб како келнери и сл, ама ако не сте во атрактивен град кој работи цела година, ќе работите само сезонски и после ќе цицате палец. Освен ако не живеете по 7-10 души у стан, да плаќате по малку кирија и да сте во Ст. Џулијан или Слима кај што увек работат кафичите. Прашајте што ве интересира слободно.
Влатко колку ти е дневница за кичен хелпер? Порано даваа за кувар стрикно од 6 евра нагоре од саат.Кога ќе кажам порано, мислам на пред 3 год кога поарно се живееше таму. Сега ни 5 не земаат. А за помошник сигурно е околу 3,5 евра. Паѓа раб. рака , а кириите се у вис. Слима и Сент Џулијанс се од 1500 евра нагоре плус депозит, плус сметки и депозит сметки. Кажи им и негативности, не само дека е се кул.
Dnevnicata za kitchen helper mi e 8 evra bidejki ponekogas i gotvam kako kelner mi e 4.28 od saat a za kiriite si vo pravo
A da bidat prijaveni nikogas nema imaat prednost eu prvo pa posle sme nie zaedno so crncite a odbivaat i toa mnogu mene me odbija i mi zemaa 700 evra
8 евра? Браво. Во текс мекс да не си? Зашто ретко толку да се платени. Не ретко. Кувар мој другар со 5 дипломи отиде, не земаше толку.