Ne ne sum tamy rabotata e sto jas se dogovoriv so gazdata tolku da me plaka bidejki ponekogas gotvam i makedonski jadenja koga ima buffet a koga e a la card e samo meni zatoa kazav sekoj so svoja sreka
Ti blagodaram od se srce Zarabotuvackata mi e odlicna sto ni vo amerika ne bi uspeal a za rabota sum sekoj den od 09 do 22
Добро, кујната работи до 22. Додека се раскренете... Зависи додуша, има што работат и до покасно, јас раб. во Текс Мекс главна келнерка до 22 имаше кујна, па во Џорџос Сифронт во Буџиба, таму кујната до 12 работеше.
Поздрави го Марк газдата, кажи му келнерка од пред две години од Мк, једина бев, сигурно ме памти, др се беа Малтежанки со мене тогаш. Газда е таму. Многу е фин, али ептен. Фамилијарен бизнис им е тоа, цела фамилија работат горе, плус Су англичанката што е на шанк. Редовно платен, нема да си изигран и сл. Па кога си на интервју?
Znaci nema sansi za poubava rabota isklucivo kelneri i kuvari. Zapoznavte li nekoj nas (makedonec) sto se snasol dobro? Pozdrav!
Да. Еден Кумановец со мк пасош што го пријавија зашто бил едини на оглас. За поправки на лифтови. Друг не се јавил. И знам два.мк пара со бг пасош али они се таму преку 6-7 години, фатиле од поефтините кирии и поубавите плати. Др се е тоа...
Види, ако се соберете повеќе души и одите, не се знае кој каков ксмет ќе има. Али повеќе да сте во стан. Инаку изгор се кириите. Пробајте си ја среќата, никогаш не знаете како ќе резултира. Имате рок 3 месеци.
Здраво! Дали сте запознаени дали можам од Македонија да аплицирам во агенциите за работа во Малта?Дали е возможно без да се оди тамо?Се обидов на интернет да аплицирам но не ми успева секаде пишува мора лично да се отиде во Малта! Благодарам однапред,поздрав!
@vlatko spasovski Што направи Влатче, баш денес на работа помислив дали те примија. Знам, мислам на глупости додека работам хаха
Navistina bi bilo dobro nekoj sto e veke tamu da ni objasni koj e najlesniot i najbrziot nacin na dobivanje na rabota!