Zdravo Bokace! Gi citam tvoite odgovori i se mi izgleda kako da e mnogu lesno. Uste li si vo Malta? Neli prvo treba da najdes rabota, a posle mozes da izvadis licna karta. ILi kako odi procedurata prvo treba da izvadis rabotna viza. Navistina bi sakala da doznaam kako se odviva procesot bidejki podolu pisuva deka za kelneri i drug pomosen personal licna karta ne
Не сум во Малта веке една година. Сега не би можела да ви кажам како е. Со агенцијата имаш договор почнуваш со работа а во мегу време одиш да се сликаш за лична карта ( работна виза) Е сега дали е лесно нека кажат тие што се таму сеуште.
@bokace Me 9djebaa za work permit i mi sobraa 700 evra taka da rizik e u pm odbivaat nenormalno a navodno nemozele da me dobijat
Da da mozes da mi platis spremi edno 10 000 evra se salam a diplomata mila ne ti vredi taka da doagaj odma imas rabota od mene
Neee darko toa se agencii za housekeepeng and waitering tesko deka ke uspees vo bolnica inaku saat vo mater dei ti e 3.28
Blagodaram na info. Inace vo Belgrad ima mnogu agenci sto posreduvaat rabota od site profili za vo Malta,znam imase konkurs lani za radioloski tehnolozi i drug visok medicinski kadar no toj vazese samo za Srbite,toa e drugite zemji se pokordinirani pozzz
Diplomiran Radioloski tehnolog zvrseno vo Skopje,vidi ako mozes nesto da dobies info,za plata znam na Srbive im nudea negde okolu 1400 evra taka pisuvase vo oglasot pozdrav