Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Работа во Малта

Дискусија во 'Барање работа' започната од bokace, 4 март 2015.

1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Кирија ти е околу 400 евра.

2. vlatko spasovski

vlatko spasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    93
    400+400+200=2000€ za pocetok samo za stan a plafonski se kiriite...:)

3. BlackSwan7

BlackSwan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    33
    • Ве замолуваме да пишувате на кирилица.
    Zdravo, imam nekolku prasanja:
    1. ova so sumata od 50€ po den e nekoe strikno pravilo shto vazi za sekoj koj saka da vleze ili random proveruvaat?
    2. zosto da se izbegnuvaat skopskiot ili aerodromot vo Sofija
    3. Za povratna karta od 40 dena dokolku te preceka na aerodrom nekoj koj veke dolgi godini zivee tamu i potvrdi deka ides na gosti kaj nego dali pravat problem?

Golema blagodarnost odnapred za odgovorite.

4. vlatko spasovski

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    93
    Вака
    1. Толку е за во Малта иначе секоја земја си има посебни барања и секаде е различно колку треба да имаш во џеб
    2.Затоа што во ск се гнаси невидени цариниците а во Софија те вратија одма со дрбело испрашување бидејки лани додека бев во Малта имаше случка да 200 луге што дојдоа со виз аир од софија не ги пустија на царина
    3.индивидуално е тоа како ке биде расположен цариникот или ке те замара до бескрај или ке те пусти одма

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AuraAna

AuraAna Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво дечки ми треба сместување. Јас најдов работа но ми бараат сама да се снајдам за тоа каде ќе живеам. Потребно е да потпишам договор за една година дека ќе бидам таму сместена заради визата. Некој да му фали цимер? Само кревет ми е доволно и интернет :)

6. AuraAna

AuraAna Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здрави Влатко, ги читав сите одговори твои до сега, и навистина е корисно за сите нас тоа што го пишуваш тука, се надевам и откако ние ќе дојдеме таму ќе можеме да ти се најдеме на тебе. Она што сакам јас да те прашам се разбира ако не ти пречи уште нешто да ни споделиш тука е, која рута е тогаш најдобра да ја одиме, слушнав дека преку Грција препорачуваш но незнам како Солун - Малта или некоја друга? Исто ако на некого му треба цимерка, за мирна, чесна девојка (само кревет) би ми значело ако ме информираш. Поздрав и се надевам се гледаме скоро.

7. vlatko spasovski

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    93
    Јас сум во македонија и немам план да се враќам во малта
    Иначе Солун-Атина Атина-Малта најдобра рута за одење со Ryanair. А за цимери најди ме на фб и ке те додадам во сите групи што ги имам за accomodation.. Best wishes in the f****g yellow country

На AuraAna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. girl77

girl77 Нов член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, Би сакала да те прашам дали успеа да отидеш во Малта и ако успеа какво е искуството?Поздрав

Здраво Влатко,

Ние сме група од 7 луѓе и планираме да одиме за Малта почетокот на јули.Би сакала да те прашам што конкретно од страна на документи потребно е да имаме за да не ни направат проблем за одење? И некој совет за работа и смештај би ни бил многу добредојден.Иначе сме студенти и сакаме да останеме околу 2месеци , но имаме информација дека е потребно стан да изнајмиш минимум на 1 година.

Ти благодарам,
    Поздрав!

Последна измена од модератор: 22 јуни 2017
  9. hristina7

hristina7 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    61
    Здраво дечки
    Сакам да ве прашам дали некој успеал летово да најде работа во малта..дали некој можеби е веќе таму, дали се исплаќа да се тргни и подетално да ми објасните ако можи оти заинтересирани сме да одиме па сакам да знам детали
    Ви благодарам однапред

10. machhe

machhe Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    951
    Јас сум заинерсирана за работа во Малта.

11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    5.892
    И јaс. Сaмo штo ништo не знaм никaквa инфoрмaцијa

На La.loca му/ѝ се допаѓа ова.
  12. machhe

machhe Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    951
    Тука во оваа тема има доста информации за Малта и за работата таму, само ме интерисира дали може лесно да се снајдеме таму доколку немаме познати што од мк работат таму и дали лесно се наога работа или се чека долго во агенцијата

13. bubamara14

bubamara14 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    21
    Малта,Малта... Сакав да прашам нешто сигурно некој е добро информиран или има вакво искуство.. Јас сум малолетна (17) сакам да одам 15-20 дена кај дечко ми во Малта кој веќе скоро месец дека е таму. Има он пријатели кои имаат документи,значи не е проблем за да кажам дека ќе престојувам кај некој што е државјанин таму. Но разбрав дека на граница прашуваат колку пари носиш, т.е. се смета по 50€ на ден. Дали би ми правеле проблем ако носам помалку?

14. vlatko spasovski

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    93
    D
    Да
    Мене за три месеци ми побараа 4 500€

Потврда од родители дека патуваш сама

Да мора да биде на година а за работа за два месеци одете во ELATION AGENCY kaj NICK

Последна измена од модератор: 25 јули 2017
  15. ljubica.em

ljubica.em Нов член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    • Ве замолуваме да пишувате на кирилица.
    Zdravo na site. Gi procitav vasite spodeluvanja i sakam da se nadovrzam na temava, potocno zainteresirana sum za idenje vo malta.. razmisluvav za letovo ali imam obvrski..taka da zdravje vo plan mi e narednata godina april maj..Posho mi e prv pat sakam da znam kako bi bilo podobro preku agencija ili samite da trgneme kako turist i da se snaogame? Sepak najvazno e i koj mesec ke go fatis zatoa me interesira koga pocnuva kade kolku vreme samo sezonski e ili za poveke..ako nekoj/a moze da mi odgovori ke bidam blagodarna.Fala vi :)

16. gabimarte

gabimarte Нов член

Се зачлени на:
    12 септември 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    дечки да ве прашам нешто. дали има некој искуство со агенцијата ММ Консалтинг, зашто сега имаат пуштено огласи за работа во Малта?ве молам за одговор. Ви благодарам

На ljubica.em му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bubamara14

bubamara14 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    21
    Има ли работа во малта за медицинска сестра?

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Има работа во малта есенско-зимско време ?

19. Zerooo

Zerooo Нов член

Се зачлени на:
    14 септември 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Дали некој знае нешто за саемот за работа во малта на 12 Ноември? И кои се ММ консалтинг бидејќи министерството за труд и социјална дефинитивно им немаат издадено лиценца.

20. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Има работа. Таму преку цела година има туризам затоа што е прилично топло.