Има ли некој заинтересиран за работа летово ? Доколку има да ме исконтактирате па да одиме заедно.. инаку планирам да барам работа, сместување.. така да за сега е само желбата за одење
Од млади што работат на Малта имам информации дека саатницата е од 4,5 евра до 6,5 зависи дали си вработен преку агенција или директно без посредник. Агенцијата зема околу 2-2,5 евра по човек. Киријата е околу 400 евра. Храната малку поскапа од кај нас. Инаку има многу Македонци.
Храната во лидл маркетите е поевтина дури и од кај нас а единствено кириите се плафонски јас кога бев кирија бесе од 150 евра за соба до 500 сега испод 400 евра соба неможеш да најдеш..
Да не ме разберете погрешно моментално не сум на Малта ова што го пишав беше од лично искуство јас бев 6 месеци таму и срга одам пак
Луѓе бе, јас од Малта избегав за неполна година. Кој ве лаже дека се толку големи саатниците? Освен за шанкери што имаат подобра саатнина, се Др е шит. Инаку некоја девојка праша дали бараат медицински лица. Секаде бараат, зашто баш Малта? Ако одите во Малта сметајте дека најмалку ќе ви требаат 2000 е за смештај и плус околу 500 за почеток. Преполно е Македонци, Срби и Бугари. Значи Малта е помала од Скопје и се вк Малтежани има околу 450000 . Се Др се Англичани, Италијани, Балканци. За да извадите некоја сума од 800-1000 евра ќе треба да работите по 12 саати, или да живеете како Србите таму по 12 луѓе во еден стан за да ви се трошоците помали. Инаку 2ца, 3ца ќе ви е поголем теретот. Разбрав отишле легално на моја другарка блиски да работат во хотел некој таму преку некоја наша агенција, ви препорачувам да си пробате легално, оти најмногу депортација прават летно време. А да. И црнци врие, тие граѓевина работат најмногу. И таму има мн пари и сте легални зашто ги пријавуваат нив и обично имаат и јаки саатнини.
Дали има некој што живее во Малта да ми пише во лп сакам да прашам нешто во врска со животот во Малта. Ви благодарам однапред
валета ти е главен град на Малта а Буџиба ти е полна со срби и македонци а за Слиема имаш работа каде што сите то се наши балканци
Ти отиде или не? Важно работа може да се најде и нешто да се спечали. Нешто посебно да не бараат при вработување?
Здраво, имам понуда за работа во Малта, но не знам како до смештај. Може ли некој да ми каже дали можам од овде да барам? Преку интернет ми излегуваат само апартмани за на одмор кои се прескапи. Местото во кое треба да барам сместување се вика Mellieha. Ми рекоа може да барам и во Xemxija или St. Paul’s Bay. Ве молам некој е веќе таму или бил и знае нека ми помогне.
вракај страни назад имав овјавено неколку страни за смештај али како и да е испод 400€ за соба нема да најдеш..