Тоа е провизија за нив. 410 евра е work permit, 300 евра за нејзе за услугата што ти ја прави. Кога зборам никој не ме слуша нит перцепира,не одете преку агенција. Нашата агенција наплаќаше 250 евра за услуга. При секое повредување зимаат од вашата саатница.
Знам дека е 410, затоа и и велам дека 700 е многу.. Немаат ни срам ни ништо денес луѓево, те лажат без око да им трепне. Ама подобро да каже дека зема провизија него ли да лаже..
Вие сте многу чудни луѓе. Јас оставам понуда вие може да ја прифатете или не тоа е ваша одлука, ако сте толку способни може да дојдете и сами да се снајдете. Ние не ве тераме насила да дојдете и да ни платете или да ве снајдеме ама бар ние нудиме нешто за да помогнеме секако за некој денар, т.е ние не земаме процент како другите агенции секој месец од вработениот туку наплакаме на овој начин. Наместо да лаете овде и да осудувате напрајте нешто и вие и наплакајте колку ви одговара, помогнете му на луѓето оти многу од нив сакаат да си одат од македонија а незнаат како. Поздрав и убав ден
Се гледа колку сте фини, кога на луѓето им викате дека лаат! Немате ни општа култура, толку сте мизерни што лажете дека не земате провизија, за после да признаете дека земате. Патетични сте до немајкаде.. Ти пак остави понуда, ама плати си за да се рекламираш на форумов! Баш како што ти плаќаат тебе 300 евра за да им најдеш работа А после и од работодавачите земате надоместок во просек по една плата за препорака по вработен кандидат.. Тие лепи причи остајте ги за некој симнат од планина, ние не сме улави иако може лаеме за доброто на сите. Чао мизерио
Ко прво јас никаде не ја ставив агенцијата која ја представувам за да ја рекламирам јас само кажав понуда. Втора работа контактирај го админот нека стави тема за реклама ке си платам оти во животот се се плаќа. Трета работа со вакви ко тебе сезнајковци шо ништо не праат во животот само делат памет по форуми и коментираат за тоа што другите го прават не планирам да се расправам.
Како прво, нема потреба да ставиш име на агенција. Немаш агенција, имаш обична фејсбук страничка, а богами и немаш дозвола за работа издадена од соодветното министерство Друго... Повели, па плати си! Има Фемина огласено на кој начин можеш да се рекламираш, ама од што си зафатена со земање пари од луѓето, немаш време ни да прочиташ Сиромав ти.. Сакате да закупите рекламен простор на Фемина? marketing@emedia.mk http://www.femina.mk/маркетинг/контакт И трето.. Толку си сиромав што во недостаток на аргументи, напаѓаш членови Може и ништо не правам во животов, ама тоа е далеку подобро од тоа да ги лажам и крадам луѓето Подобро да сум сезнајка, него ли заглавена во 19ти век... Ееее, има барем 20 агенции кои не земаат провизија за да те вработат.. Ама погоди што?! Ниедна не е од ебаниов балкан.. Ако балканец не те заебе, нема кој.. Ај сега исконтактирај го мејлот погоре и бркај бизнис.. остај не нас да делиме памет по форумот, барем им отвараеме очи на луѓето за тоа кои се лажговци Дури сега видов дека си машко, сори за обраќањето во женски род..си редактирав..
Слободно пакувајте куфери и сами барајте си чаре, никој ништо на сила не тера да си правите. Btw јас работам за малташка агенција али ти гледам видовита си, правник, а до после ке излезе дека имаш уште 5-6 професии. Со среќа со агенциите кои не земаат провизија
A може и имам 5-6 професии пази да не ги дознаеш не сакам да одам до малта шеќер и вода да ти носам Уште полошо е ако работиш за малтешка агенција.. тоа значи дека не можеш да се рекламираш на фемина..
Тролаш. Секоја агенција зима провизија 2.5 од саат. Што значи не е 5 евра, туку 7.5 евра. Кој ќе ти даде тебе 700 евра провизија што му наоѓаш стан. А и со становите има сплетки.
Не сум запознаен јас со мучки, еве научи ме ако сакаш, па да знам како и јас да напраам некој денар. Јас дојдов сам барав работа тука и најдов без агенција и еве пак работам за 5 од саат кај одат мојте 2.5 ?
Не те сваќам шо е друго и јас без агенција и тој со агенција работиме за 5 на саат. разликата е шо ако ја останам без работа имам 10 дена да најдам работа ако не депорт назад додека тој со агенција има работа уште нареден ден.
Не е точно ова. Дебело те изиграле. Имаш право 90 дена да седиш во Европа. Штом си без агенција можеш кога сакаш да најдеш работа, а доколку другар ти остане без работа агенцијата е должна да му најде друга.
После 90тиот ден има фирми што се залагаат за тебе. Познавам другари што се 4 месеци таму и гајле немаат. Си работат и си свиркаат.