Оди српско малтешка група и Македонци во Малта има објави и плус можеш да си пишеш за што сакаш да работиш одма во коментар ќе ти пуштат линк .... Зависи колку души ќе бидете ако си сама соба може да најдеш од 250е нагоре ако сакаш пак студио од 500 нагоре опремен со се .... Од прилика ти требаат над 2000 евра да имаш до плата ... 280 апликација плус осигурување ако не си за кувар или келнер ако си за тоа е околу 450е имаш и вакцини и дозвола за работа со храна и осигурување .... Да си извадиш картичка за автобус да си платиш депозит и кирија и да ти остани за јадење околку 500 е ти се предоволни ако се храниш во домашни услови имаш евтини маркети пама пископо Лидл а ако јадеш надвор 3 оброци во ден секој ден и тие пари се малце ....ако ти треба нешто слободно пиши ми порака
Колку е рентање на апартман во Малта, сметки, и останати трошоци за животни потреби? Која би била долна прифатлива граница кога се во прашање примања за да се прифати преселба таму? Знам дека @buba4e89 е таму, ама не знам дали е активна на форум, па доколку некој знае во врска со прашањата, би сакал да ми одговори. Сите информации се добредојдени.
@buba4e89 Дали можеш да ми пишеш ЛП кога ќе можеш да те прашам нешто, не можам јас да ти пишам порака.
Здраво, ме интересира како се одвива процесот за барање на сезонска работа во Малта? Дали има можности за заработка ако остануваш два-три месеци со оглед на трошоците за престој и како се одвива процесот за вадење работна виза?
@buba4e89 dali ke sakate da mi kazete vo poraka nesto poveke okolu pronaogajnjeto rab. vo Malta? Jas ne mozam da Vi pisam, sistemot ne dozvoluva.
Дали ќе може некој да даде информација што документи треба да се приложат за аплицирање за барање на работна виза ?
- Договор за работа - Договор за стан ( склучен во времетраење од една година) - Формулари A и C1 - Осигурување - Копија од пасош ( сите страни ) - Health screening - 280,50€ се плаќа ( неповратни средства).
Дали некоја од вас има работено за Amazing Gaming на Малта или пак има некој познат таму за да ме упати? Заинтересирана сум, но сеуште немам искуство со барање работа во странство и живеење во друга држава.
@buba4e89 дали и ова е потребно ? “ ќе треба да направите и EUROPAS CV каде ќе имате препорака од некоја легална фирма од Македонија со посебен RECOMENDER или препорака каде ќе има дека вие сте работеле најмалку три години во истата фирма. “
Сертификат не ти служи ништо, треба да имаш искуство и препораки. Добро се плаќа ама тешко се влегува.