Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Работа во Малта

Дискусија во 'Барање работа' започната од bokace, 4 март 2015.

1. DodoMk

DodoMk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    21
    Ima li nekoj zainteresiran da odime zaedno nakkaj Malta od 16 April pa natamu i da zememe smestuvanje zaednicko i taka i poeftino ke ni bide. I ako gi zdruzime silite mislam polesno ke najdeme rabota
    Pisete koj e seriozno zaeinteresiran pa na lice mesto ke vidime sto se slucuva vo Malta.

Pozdrav

На FRUITCHE, Ninaana, okcenzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Boyanngi

Boyanngi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Super ti e idejava, ama jas veke bev tri meseci vo Holandija, pa sea cekam juni da dojde za da mozam pak da vlagam vo EU drzavi

3. ebola

ebola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    263
    ^^ тешко да може да се работи по струка, не ни ги важат дипломите, едино да имаш европска, така ваљда се поголеми шансите, ама не знам од искуство, претпоставувам само :)

4. ebola

ebola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    263
    инаку и јас и дечко ми сме заинтересирани да одиме, али прво морам да дипломирам овде.. :) така да некој ако е заинтересиран летово да се оди, може да исконтактираме понатаму.

5. Ana Marija *

Ana Marija * Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Zdravo...ja sum zainteresirana za odenje Malta letovo..ali period nekade od prvi mal pa natamu...koj e zainteresiran neka pise da se sobereme sto poveke. :)

На Seashell31 и FRUITCHE им се допаѓа ова.
  6. Ana Marija *

Ana Marija * Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Samo me interesira,mozes da rabotis dodeka ja cekas licnata karta ili?

7. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Licna karta dobivas dokolku najdes rabota tamu. Inaku zavisi od rabotata za kolku vreme ke ja dobies. Ke odam i jas tamu ali pri kraj na letoto negde.

8. Macido123

Macido123 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Zenski eve i jas i decko mi sme zainteresirani za Malta ovaa godina,samo sto jas imam ispiti pa ke moram pokasno nakaj juni da odam,a nego sakam porano da go pratam dodeka ne e vo poln ek sezonata.ako ima nekoj drug zainteresiran porano za drustvo slobodno neka me kontaktira :).pozz

На FRUITCHE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DodoMk

DodoMk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    21
    Ajde koj e za da se sobereme da vidime kolku sme i na koj datum vi odgovara barem 3-4 da bideme dovolno sme za smestuvanje da bide polesno . Ajde prijavete se pa ke napravime edna grupa na fb i ke kontaktirame da se dogovorime za podetalni informacii ,

poz

10. Macido123

Macido123 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Epa sea neznam kako ste za edno masko vo grupa :D on planira kraj na april da odi,jas duri juni.ako ima i nekoja druga da go prati deckoto vo pohod neka mi pise da gi pratime zaedno :D :D

11. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Имам во план да одам сезонски сега за брзо време во Малта.
    Имам пријатели кои биле и си поминале убаво.
    Парите што ги заработиле - ги потрошиле таму, но убаво искуство останало.
    Јас сакам да одам сега со екипа , со две женски и уште еден другар.
    Има ли некој искуство да сподели од типот на работа во градежништво, работа со големи физички способности , ДЈ , хостеси и слично ?

12. @Odlucna15

@Odlucna15 Нов член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    I jas sum zainteresirana za rabota vo Malta. No prvo da se rasprasam podobro. Jas sum malku povozrasna osoba i me interesira dali vo Malta se za sezonski raboti baraat samo mladi ili mozeme i nie povozrasnite da si ja probame srecata? I vtoro prasanje kolku znam treba viza za Malta kaj moze da se izvadi? Blagodaram na dosegasnite informacii....pozz

На Ninaana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.128
    На крај на минатата година бевме на Малта, на одмор. Ептен се изненадив колку македонци сретнавме. Во кафулето каде одевме на кафе секој ден девојката ни кажа дека во Аура и Буџиба има најмногу македонци, главно работат во ресторани и кафулиња, а во автобусите слушавме македонци кои работеа на фасади и како молери. Нешто не се фалеа премногу за финасии, но од друга страна храната е ефтина, животот лабав а и цело време си на одмор :) (Виза не е потребна за влез, секако на пасошка контрола ве прашуваат каде ќе одите и зошто.)
    Во авион запознавме девојка од Скопје, која што се обидела да најде работа во Малта и успеала. Девојкава се вработила во ресторан за солидна плата, но работела две смени, сепак сопственикот задоцнил неколку дена со предавање на документите за пријавување на работник и морала да се врати во МК на два месеци додека се средат сите документи.

Се надевам помогнав некому, ви посакувам сите да си ги остварите плановите.

На crazylady, Ninaana, bokace и 2 други им се допаѓа ова.
  14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ima mnogu srbi , bugari i makedonci. Jas za licna karta ke poceka t.e. za dukumenti uste dva meseca da zemam plav list za da mi ispadne podolg period tuka . Rabotata e sezonska , no agencijata ne te ostava bez rabota poveke od 1 mesec taka da si pravish odmor i se prodolzuva so rabota. Platata zavisi kako ke se pogodi, zavisi sto rabotish . Pocnuva od 700 do 1200 pa ima u struki sto se uste podobro plateni :)

15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Da vi kazam deka ako doagate doagajte pobrzo , tuka e smeneto veke ni mene ne mi garantiraat jas vo vtornik odam da se slikam za licna karta . Doagaat mnogu mnogu luge veke rabotnite mesta se poplneti . No ako sakate na crno da dojdete , dojdete i ke bidete so taka nareceni pecati ...
    Sakav da kazam deka za stan da se zeme trebaat pari za edna kirina za depozit i za agent .

На Ninaana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Od moeto iskustvo , tie sto se so mene rabotat gradezno plateni se dobro , rabotat 11 saati plateni se 10. Samata agencija odbiva nekoj procent . Da sakate tuka da ziveete znaci parite tuka da gi trosite mnogu ubavo pominuvate i nema da zazalite prvite dva meseca se teski no potoa e super :)

На Macido123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Фала ти на мислење.
    Одам таму не за да заработам пари и да бидам милионер него идам да црнчам да направам некои пари за да идам на друго место каде што ќе можам да просперирам.
    Не е дека сакам да го правам тоа ама јебига, приморан сум.
    Живемее во ебено државиче а тука не ми се исплати потенцијалот.

На rainbowec, okcenzi, Ninaana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Epa cim e taka super.
    Ti posakuvam sreka na Malta .

19. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Фала ти пуно! :)
    Ќе видиме што ќе испадне.
    Се на се би требало да биде забавно пред се.

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ninaana

Ninaana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    E ne znam dali e tokmu taka so pasosot....Procitajte go citatot od Dir. Na Kouzun...
    Има луѓе што доаѓаат да прашуваат дали нудиме работа, но за жал тоа сè уште не е возможно. Знаете дека Малта е членка на Европската унија и работа во таа земја може да се најде само со европски пасош. Единствени што имаат право да работат во оваа земја се оние со бугарски пасоши. Претпоставувам дека нашите што се таму имаат бугарски пасоши – вели Зоран Кочовски, директор на агенцијата за вработување „Коузун“.