сакам да ве прашам за летотови преку бугарија имаат спомнато на форуми дека мора да се набават повратни карти и лажна резервација на хотел за да не направат проблем на ајродром меѓутоа незнам како оди тоа и што мора да покжеме како доказ дека имаме резервирано хотел ?
kaj ja najde ova eftina karta? jas se so barav karti se nad 300 evra a ti povratna izvadi ili samo vo eden pravec
Ke odis od Skopje do Solun (10 evra karta ti e so bus) pa posle Solun-Milano (imase ete na 4 juni 22 evra)posle ke zemes povratna (Milano-Valeta-Milano-30 evra do Milano i ke si rezerviras povraten bilet na primer gledam na 18 juni ima 18 evra imas ) za da nemas problemi na aerodrom ke si rezerviras i hostel imas za 9 evra x 12 noki -108 evra i nema da imas nikakov problem , ok
dali moze da mi kaze dali ima rabota vo malta za elektricari i kolku se plaka ako ima.fala vi odnapred
jas sum veke vo Malta da ne znae nekoj smestaj ni treba za 3 za 15 dena pisete vo molam ako znaete nesto
Za rezervacija vo hotel vi treba da isprintate od imail potvrdata booking sto ke vi ja prati d.1990 kade si vo Malta? Momentalno rabota ima kelneri/ki, shankeri, gradeznistvo i sobarki / cistaci. Za elekticari treba da se prasa na lice mesto . Provizija 2x 175,6 evra So sreka na site vi posakuvam jaki nervi i mnogu pari Za karta 240 rim 260 instambul 140 sofija so sto treba rezervacija, povratna karta, osiguranje. Prviot pat idev preku Rim, vtoriot pat preku sofija so sto plativ 130 evra povratnata karta 180 denari osiguranje 1040 denari avtobuski bilet do sofija i pola evro so metro od avtobuskata do ajrodromot
Samo na povekje vreme da se ostane vo Malta da se raboti moze da se isplati nesto inace vaka i na crno ne te ni zimaat golemi se kazni i deportiraat, a preku agencija ako ides 1mesec se cekalo za rab. epten srekja treba da imas za da ti najdat odma rab. ima i davacki dosta za licna karta se pljakja 400e taka da treba da se spremis za mesec dena da sedis na svoj trosok.
Здраво на сите , нов сум на овој форум, заинтересиран сум за работа во Малта и затоа направив профил, ве читав и сакам да прашам ако не се пријавиш во тие агенции што ти бараат работа колку може најдолго да останеш ? И како оди пријавувањето во тие агенции,дали и колку се плаќа? Ви благодарам .
Zdravo, I jas planiram da odam nakaj Malta sredinata na Juni, ajde da se sobereme i da se organizirame zaedno, za stan, rabota ili bilo so i da e. Jas ke bidam so devojka mi i mozebi brat mi. Pishete poraka direktno pa moze i nekakva FB grupa da napravime Pozz Stole
Здраво на сите. Гледам споделувате доста искуства околу моментот работа во Малта. И јас сум заинтересиран да одам за Малта со другарка да работиме, па сакам да ве прашам дали може да се најде работа во текот на цела година или само за време на летната сезона, бидејќи во план ни е да одиме малку покасно. Позз.
Stole i jas sakam da odam od kumanovo sum pa ako seuste ste zainteresirani da se dogovorimo i da pravimo pogolema grupa