pa edni vikav ima rabota drugi vikav nema rabota ama izgleda zavisi od toj koj kolko e uporan... pola kumanovo otide svi vikav nema rabota a nikoj ne se vrakja
pa ja trazese drustvo ja sam spreman u svak moment... ke otidu ke rizikuju pare pa ako najdu najdu ako ne barem ke isteram odmor haha
nee pa mnogo e ti ako nosis 2000 evra za prv mesec znaci plata treba da ti e iznad 2000 za da vadis nesto za tebe... okolo 800 evra da se ponese dok da se snajdes ss smestaj ss rabotu i tako dalje
nemam,pa zatoj kje pocekam malko ako mozu da najdu nekoga ili od ovdeka da najdu nekoga pa zaedno da idemo
Во Малта за да одиш ти треба авионски билет и едно 500 евра за почеток. Е сега бидејќи одиш така на црно треба сама да си најдеш прво и најважно сместување, а потоа работа. Е сега што дознав од едни комшии кога отишле во Малта кога стигнале на аеродром таму, ги вратиле одма бидејќи има многу македонци таму кои се на диво и веројатно царината сфатила. Најважно да не ти пропадне патот кажи дека одиш на одмор или на гости ако имаш некој и тоа е тоа.