Коузон зема најмногу провизија, цела прва плата ќе ти отиде на провизја и трошоци и тоа дали ќе ти стигне само една, прашање е. Како што се мали платите. Ако веќе си спремен за работа (а гледам дека си ) зошто не одиш на брод? Таму барем платите се 3-4 пати повисоки од УАЕ и Катар. Па и од Кувајт и С.А. Освен секако ако се држиш на страна од хоспиталити индустријата и работиш нешто по струка, а за такви работи баш и не посредуваат нашиве агенции. А за работа во хотели и ресторани за 400-600 евра, можеш преку интернет да аплицираш, има специјализирана страна за тоа
Daj kazi mi nekoja strana za apliciranje oficijalna poso zbesnav ovde vo MALTA rabotam kako kelner so C2 nivo na angliski
http://m.catererglobal.com/jobs/middle-east/ Нашминкај го cv-то колку можеш повеќе, замоли ги кај што работиш да ти пишат препорака со потпис и печат, нормално и таа нашминкана, со повеќе год работно искуство. Ако имаш абер од работа како бармен уштр подобро би било да поднаучиш некои работи и да пробаш за тоа. Следи ја и странава, https://m.facebook.com/profile.php?id=257778134293784 - ако не ја отвара пиши Serbs Dubai UAE, има две со слични имиња, оди во таа со 8000+ лица, објавуваат наши балканци работни позиции.. Ако можеш цели кон ресторани што се самостојни, не дел од хотел. Платата е подобра. Или некој ноќен клуб за уште подобра плата. Само што за келнери преферираат женски. Со лесно
Mislam deka 2pati pisav gore dolu vo ovaa tema kako e vo Katar,na kratko mene mie zadovolitelno dobro Katar e mn bogata I ubava drzava,Doha e prekrasen grad,toa sto go rabotis ti e plateno na vreme,za lesno ne e lesno angliskiot treba da ti e na mesto I rabotata e odgovorna toa e na kratko...
dali nekoj/a od vas imal/a iskustvo so global inter work za rabota vo dubai sto e potrebno i kolku provizija zemaat ve molam spodelete iskustva
Апликација ти е околу 1090 ден , плус 4000 денари лекарски преглед во неуромедика плус 250 -300 еврекии на крај за провизија . Инаку Тања не е преварант , слободно аплицирај .
koja e razlikata pomegu global work i global inter work..ve molam za pomos mi se javija od global work za intervju...
порано беа заедно , па Тања се тргна и си ја основа Глобал Ворк Интер ,а другите си останаа Глобал Ворк.
па имаат завршено работа преку нив , само мислам дека имаат кај нив обука ,а кај Тања немат обука . Контактирав сега со Тања , моментално немала работни понуди , но ке добиела работни понуди за брзо.