Работа во ОАЕ

Дискусија во 'Барање работа' започната од Artemission, 11 август 2011.

1. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Може да ми пишиш во порака бидејки јас не можам

На piglet1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.793
    Допаѓања:
    173.166
    Морам нешто да пишам:!:
    Регрутерот ако е професионалец во права смисла на зборот, НИКОГАШ нема да ве праша каде живеете, каде работат вашите и слично.

Значи, пазете се.
    Прибирање на информации од ваков приватен карактер може да нема и толку добра позадина.

Јас сум поминала неколку интервјуа за странски компании и сите биле крајно професионални!
    Се разговара за претходно раб.искуство, образование, општи работи за да видат како се снаоѓаш во тимот, конкретни прашања од дејноста и толку.
    Приватните работи се приватни, такви работи не ме прашаа ни на интервјуто за Абу Даби..
    Страшно значи..регрутериве дното го допреле

Арно не те прашале омилена секс поза која ти е(n)

На piglet1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vlatko spasovski

vlatko spasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    93
    ne sakam da izgledas kako michael jAKSON na teren zatoa me prasaa otvori ja slikata i ke ti stane jasno

Прикачени фајлови:

4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    136.558
    зошто да им го исклучиш, шо е страшно, ако 50мин интервју не можеш да издржиш 8-10 саата работа како ќе ги издржиш, не решаваш задачи си правиш муабет, шо е тешко да се одговори кој ти е омилен пијалок на пример?

5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.793
    Допаѓања:
    173.166
    Моето најдолго интервју беше 73мин на скајп.

И ниту една минута не беше залудно потрошена.
    Е сега, тие 73 мин не зборевме 100% за работата, ама за општите ставови по некои прашања, за конкретната дејност, за животот, за претходно раб.искуство, за волонтирање, за хоби итн...
    Бараат комуникативни лица, затоа и ве поттикнуваат да зборувате..

На Sesil, vlatko spasovski и piglet1 им се допаѓа ова.
  6. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Кај секој е различно, и јас и дечко ми бевме на интервју, него буквално се го испрашаа, дека работеше пред тоа во Дубаи, па зошто напуштил од таму, па колку време работел, со кој живее, па колку биле стари неговите, дали се добри со здравје, ќе бидат ли добри во наредните година дена ... А мене ме прашаа само зошто сакам да одам да работам таму, што сум работела пред тоа, им кажав дека сум работела во ресторан за организација на свадби и аранжирање и повеќе за тоа ги интересираше што како била работата, друго ништо не ме прашаа.

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    136.558
    Не се некои професионалци,само некои што напреднале во работа па ги ставиле да регрутираат свои колеги со нашминкано цв ;) Професионалец во тие земји можда е доктор или инжињер, некоја ептен висока позиција. Се што е во угостителство, фитнес центри, салони за лепота, се е нашминкано цв. Персона што работат како фитнес инструктор имаше така добро цв а едина врска со фитнес и беа клипови од ју туб колку да знае какви инструкции да дава на клиентите.

8. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    19.767
    Да резимираме, индивидуално е времетраењето на интервјуто.

9. vlatko spasovski

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    93
    da zatoa i jas napisav pogore deka ne zboram gluposti da gi zaplasuvam lugeto tuku isprasuvaat se sto gi interesira vo malta nisto ne ne prasuvaa samo ajde dojdi a ovde bre detalno se zatoa koga im kazav vo agencija rekoa sekoj regruter si ima razlicna taktika i od site samo 7 pominavne

На ivanus и Sesil им се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.793
    Допаѓања:
    173.166
    Ама Сеске, Влатко сосема нешто друго пиша

Europe Agency ако не се лажам е агенцијата од Албанија, што регрутира кадар во случајов за Блиски Исток..
    Ако тие како агенција немаат барем 1 асален регрутер, јас не знам како и зошто сеуште постојат..

Нивното CV ќе се препраќало до компании, ќе чекале...
    Што да чекаат не знам. Ако аплицираш за конкретна позиција и конкретна компанија, што има да го препраќаат. Или ова кај упали-упали. Па на крај во некоја шкљ компанија...
    Ова ми делува како некој да се заебава со нив:drunk:

Може јас сакам да аплицирам за Рецепционерка ама не во Хилтон туку во Хајат.. не гледам зошто да ме презентираат пред Хилтон на пример..

Извини што те цитирам Влатко, само сакав да се навратам на муабетот..

На piglet1 и Sesil им се допаѓа ова.
  11. vlatko spasovski

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    93
    ne ne @Dust nema potreba da mi se izvinuvas bas ova ni go kazaa od agencijava GlobalWork deka sega nasite cv-ja ke bile preprakani vo kompanii i da sme cekale potvrden odgovor od niv na meil ili na mob i toa mozelo da trae... Bar da znam.sto da pravam dali da cekam ili da si fakam avionot pak za Malta...

12. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    136.558
    чек сеа ај уште еднаш за приглупите ко мене, аплицира преку ГлобалВорк, те интервјуираа преку ЕuropeAgency (пошто глобај и јуроп соработуваат) и ти рекоа помина и цв-то ќе ти биде препратено по компаниите? така?

13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.793
    Допаѓања:
    173.166
    Мижи Асан да ти баам...

Фати си го патот за Малта друже. Ако ти понудат работа овие од Катар, тогаш размислувај. А сега, зграби ја првата шанса што ќе ти се пружи..
    И не им верувај многу на првичниве плати, во хоспиталити таму ретко добиваат тоа што во Скопје им ветиле...

14. vlatko spasovski

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    93
    da bas taka mi kaza daniela od global work

15. vlatko spasovski

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    93
    @Dust eve sto mi pisa daniela.... otkako mi se javi prvo pa posle go dobiv ova na meil

Прикачени фајлови:

16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.793
    Допаѓања:
    173.166
    Па ти си знаеш Влатко, ма да ако си го поминал Интервјуто за Катар Мол тогаш тие треба да започнат со постапка за виза и твое доведување во Катар...
    Ми мириса нешто во ова..
    Ама ти си знаеш, да не биде после јас сум ти сугерирала нешто

Јас со Даниела имам малку лошо искуство од порано, ама за тоа и јас сум малку виновна, си признавам.
    Ама кога некој арогантно ќе ми се испонаша, јас ретко останувам рамнодушна ако не зависам од конкретната личност (а често и кога зависам), а од неа не зависев. Чисто информативен разговор имавме по телефон и мејл и после тоа кога ме подбра..ауу... Мислиш готово - ме поседува женава|(
    Не сакам манипулатори ниту пак сакам луѓе што мислат дека зависам од нив па наредуваат како да се Бог знае што, затоа што до сега само од себе сум си зависела, веројатно така сум навикната..

17. vlatko spasovski

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    93
    pa i mene mi mirisa neso no neznam najiskreno da ne me zaebe da ne ne ispaxne sto zborat vo skopje a tamu sosema drugo

18. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    136.558
    Arapskite zemji neka vi bidat posledna opcija a ne prva. Od agencijata med I mleko ke vi vetat. Ne deka u pekolot ke vlezete ama ke bide daleku od toa so vi bilo kazano. Za platite, baksizite, bonusite I unapreduvanjata zboram. A ako mislete deka Daniela e losa I laze, podobra ne ni ocekuvajte

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.793
    Допаѓања:
    173.166
    На крајот на денот, сите се исти Сеске:lol: Сите за провизија си работат:D

20. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Значи вака не е можно , ако си го поминал интервјуто треба да потпишеш договор па виза ти реков ми рече , а не да се препрака во други компании ... Ваљда не си го поминал интервјуто па сега мачкаат очи , многу неодговорни , што не се обрати кај Тања во глобал интер?