За катар , ке имам сега интервју , па од прилика сакав какви прашања поставуваат , колку време е од прилика интервјуто , дали Е страшно и итн
Денес правев интервју за Катар , траеше 07:41 , ме интервјуираше филипинка , не ме праша ниту нешто за себе , ниту што знаеш за компанијта, туку само дирекно за моето работно искуство , нешто формално , како секс набрзинка - а очекував повеке, никакви детали ,,.... Чудно интервју
aj srce si kazi preku koja agencija ti bese intervjuto i jas cekam odgovor za qatar mall no uste gi nema..
Нема пари таму веќе. Не се лажете. Освен ако не се занимавате со нелегални работи ко ескорт. Знам многу луѓе кои биле и се вратиле после пар месеци. Таму можеш да заработуваш ако си високо квалификуван кадар, а такви се ретки што одат од кај нас. Има девојки од кај нас што работат како стјуардеси, но колку заработуваат не знам. Истото се случи и со Малта. На почетокот имаше добра дневница, па се случи експлозија на евтина работна сила и дневниците драстично се намалија. Супер е да живееш таму, но да заработуваш е тапа.
najdobriot odgovor do sega sto go imam procitano ako bilo dobro vo MALTA i jas ke ostanev a nemase da se vrakam ovde zaradi tie prokleti filipinci
Што знам јас .... А зш и ја одзеле ? П.с .Да се надоврзам погоре на муабетот , се додека има насекаде филипинци , нема таму леб !!! Што би рекол еден другар Племе гнасно!
neznam zosto i ja odzemale licencata no taka imam procitano na forumov ne da se gnasni za mene se najodvraten narod sto moze da postoi...
И уште не ми е јасно што сте разговарале 50 минути на интервјуто ?! Јас мислам тие што долго ги распрашуваат се заентересирани за нив , а за овие ко мене со по 7-8 минути и две три прашања се аутсајдери
Не мора да значи. Јас поминав интервју кое траеше 8 мин., поминав и друго од 13бмин. Не е главен предуслов тоа, иако се зема предвид. Ама 7 - 8 мин. не е одма знак показател дека не чиниш. Се е релативно.
Хммм Не е исто на некому 3-4 прашања да му поставиш а на некому 10-15 прашања , посебно кога се работи за посериозна работа со голема плата ... Патем ( бидејки знам дека не поминав) почнав да барам други работни понуди за Катар , гледам убави понуди во ГлобалВорк , имате ли искуство некој со агенцијава?
Да. Ама и не е исто за 8 минути да ги истрелаш одговорите или за 8 минути да не знаеш што да кажеш. Ако не си сигурна дека ќе успееш за повисока позиција, аплицирај за пониска. А за Глобалворк јас поминав две интервјуа ама коа ми кажа 250 евра и тоа дури кога ми стигна договорот, а јас ги немав, ја одбив понудата.
Две интервјуа за една работа??? Инаку за позицијата имав 6 години искуство затоа аплицирав , инаку во тие 4 прашања што ми ги поставија на едно се запнав ...