Дали ви се случило да договорите една позиција, а во договор да стои сосем друга неповрзана позиција со објаснување дека за вашата не може да се извади дозвола зашто не е дефицитарна? Во овој случај која ми е мене сигурноста дека нема во сред сезона да ме стават и на таа позиција доколку има потреба. Договорот исто е доста обврзувачки и ме брзаат што побрзо да потпишам, а искрено после ова не сум сигурна. Они сметале дека јас знам дека така сите пријавуваат таму..
Здраво, дали некој има информација дали има можност да се најде работа само на 2 месеци (јули и август) бидејки јуни месец нема да можам. Конкретно сум заинтерсирана за Сплит, Макарска, Задар, Ровињ или други место во тој регион само не би сакала Дубровник бидејки е многу скапо и мислам дека не би се исплатило
Разгледај на фб, има многу групи. Пиши Македонци во Хрватска / Makedonci u Hrvatskoj и ќе ти излезат. Или барај агенции за посредување, ама би рекла дека е подобро сама да си аплицираш или да ги контактираш газдите директно, отколку да даваш пари на наши агенции или ,,посредници".
Zdravo I jas sakav istoto da go prasam I od kade imate iskustva, dali moze da im se veruva na grupite po fb?
Дали има некој некаков контакт каде што може да вработат постара жена (60 год), односно мајка ми сака да оди, ама каде и да аплицира кога ќе ги слушнат годините никој не сака да ја викне, а искрено на жената не би и дале ни 50, а башка работи повеќе од мене