Jas zemam 1150 evra kola od firma vo mene 2007ma non stop kirija platena samo za jadenje davam i gorivo ne pusam odniv 300 evra trosam Nekogas 350 ke podkupam nesto ili do more idam.
Hehe bas si smesna pa ne eve i si plakam sve redovno mk T.e i brzive koj gi e. Na zima doagam ako sakaaat nekoja suma pomala da zatvoram bez tie nivni nezakonski kamati moze ke zatvoram . A u banka redoven bez nikakvi probl Ovde brzio kredit e 5 posto kamata
Ne ima ovde reklami ponekogas no 5 posto ne 55 posto pozdrav de gledajtesi za vas sum rasprasal ne idelo ne mi idelo pamet moja rabots ama si bezobrazna
Искуството во оваа земја, бар мене и на уште 3ца пријатели беше следново.. Да, сместувањето воглавно го плаќа работодавачот. Очајно е, се бара најужасното сметување, доколку не си сместен во самиот хотел (што е реткоост). Храна еднаш дневно има да, но доколку работите во сезона (далмација) не очекувајте слободен ден, се работи по 10тина саати секој ден, за плата од 1000е + - (доколку си главен готвач тогаш земаш докај 1800еур) Газдите се приказна за себе, тоа е причина што хрват не можеш да видиш да ја работи таа работа, очајно бараат но никој не забележавме бидејки имаат еу пасоши па се сите во странство, освен тие што имаат подобра работа. Најчесто се луѓе од Балканот, наши срби, црногорци, албанци па дури и непалци. Се на се, не ни се допадна и мислам дека после две години со ред, веќе нема да се врати ни еден од нас.
Ве молам некој да сподели искуство за работа во Хрватска во сезона преку Macedo HRM И Синдикат за угостителство и туризам ? И двете посредуваат за работа сезона приморје и по градови во Хрватска,па би ве замолил за ваше искуство,мислење и совети. Фала многу
Zdravo, dali ima agencii za sezonska rabota primer samo juli avgust da se raboti po dogovor? Iskustva?
Не одете преку агенции. Директно аплицирајте. Еве овие важат за добар работодавач https://www.dobarposaouvalamaru.com...GxbZJlVzD_GRdqoKuAy6dUnTB0tplXSNH_0n4j4hLdTWE
Исто сакам да прашам за агенцијата Мацедо ХРМ , дали некој бил преку неа во Хрватска и ако да, да сподели искуство.