Здраво, дали има некоја од вас што работи во зегин/еурофарм да ми каже отприлика како се движат платите за фармацевти? Знам сега има покачување па ме интересира каде е подобро?
Дали некоја знае колку е отпусниот рок во аптеки како Зегин/Еурофарм сакам да споредам со мала аптека? Поточно да го преформулирам прашањето и она што ме мачи: дали по завршувањето на породилното отсуство мора да се вратиш на работа па да чекаш отпусен рок или можеш пред да ти истече породилното да кажеш дека напушташ кога тоа ќе ти заврши?
Sluchajno naidov na temava, ne ni znaev deka ja ima pa da pisham. Nakratko jas sum so visoko obrazovanie rabota za mojata struka teshko se naogja i veke izgubiv volja da ja baram. Bi sakala ako moze da me informirate dali bi mozela da ete na primer se prekvalifikuvam so vonredno sredno (mozebi neshto od predmetite bi mi gi priznale imam zavrsheno sredno vo koe se uceshe latinski, anatomija, mikrobiologija...) farmacija i kako odi seto toa. Fala vi odnapred
Zosto za vo Zegin non stop frcat oglasi, dali navistina nemaat i im trebaat lugje ili taka od cista mira si gi pustaat oglasite? Dali cekavte dolgo da ve viknat na intrervju ili da ve izvestat dali ste primeni ili ne?
Немаат. Им бегаат сите вработени бидејќи не знаат да си ги ценат! Искрено платите и не им се толку лоши, јас со бонуси и работење на празници стигав до 28-30000, а знам колешки кои минеа и 40 некогаш (за фарм. тех. зборам). Ама џабе е, за работење и недела и празници и втори смени, и за трпење разни тортури од шефови, колеги, пациенти - мислам дека пак се маалку пари. А инаку, смените им се катастрофа, посебно сега кога немаат толку вработени-се ќе си на работа
Fala ti za odgovorot...Inaku mislam deka imaat mnogu los menadzment na coveckite resursi i los odnos kon vrabotenite, dzabe plata, dzabe se, torturata ne se isplati za niedni pari, taka barem mi imaat kazano
Ќе ве замолам доколку има некој тука што скоро полагал за лиценца за фармацевтски техничар да ми пише во лп.
Ве молам ако не е проблем да ми пиши некоја што скоро има полагано за фарм.техничар да прашам нешто. Благодарам
Zdravo na site.Nova sum ovde,neophodna mi e pomos,potocno konrektni informacii,bi vi bila mnogu blagodarna dokolku mi pomognete. Lani zavrsiv sredno farmacija,vonredno.Megutoa vo skoloto imase izmeni na personalot i sega nikoj neznae da mi kaze tocni informacii a jas neznam kade na drugo mesto bi prasala.Imam sveditelstva i diploma.Sakam da znam dali e zadolzitelna prakticna nastava i kade tocno,i dali e zadolzitelnen drzavniot ispit i licencata za da moze da se raboti kako farmacevtski tehnicar vo apteka.Kade se prijavuva i polaga drzaven ispit za farmacevti? Ova se prasuvav nekolku pati vo skoloto no site me prakaat kaj nekoj drug i na kraj pak ne dobiv odgovor. Bi blagodaram. Pozdrav.
За работа мора да имаш лиценца, за неа се полага пред комисија која ја формира болницата/здравен дом. Мислам дека за полагање таму ќе треба да отидеш да прашаш, службите ќе те насочат. Во некои градови пракса за да се стекнеш со право за полагање на лиценца не мора да одиш едноставно се потпишуваат дека си бил и тоа е тоа.