vo Promedika sakav da apliciram ama ne znam nikogo sto tamu raboti za prasam kako e, dali vie znaete kako e?
nikoj ne e zadovolen od tamu za zal, vo sekoja smisla, bukvalno pod 0 za vraboteni. Za pacienti 100ka
Дали некој има информација кога ќе бидат огласите за вработување на договорци по ЈЗУ низ државава. Ни трага ни глас нема.
Мн тешко сега периодов , а ни понатака Едино само по приватните Систина препорачливо ( скоро имаше оглас )
Има ли некој искуства за работа за во Систина? Дали и радиолошки технолози имаат три смени? За медицински сестри сум слушала многу негативни работи од девојки што напуштија од таму.
Радиолошките технолози одат прва и втора смена, ама имаат 24ч дежурства и тоа обично викенди. Имам близок другар кој работи веќе 6 години таму, со плати не е лошо, напротив, ама недела не ја плаќаат.
Многу е варијабилна и зависи од многу фактори како: број на пациенти, години искуство, дали си вработен/а или сопственик на ПЗУ, самата ти дали ќе се избориш за нешто повеќе итн. Платата варира многу па така познавам лично матични доктори кои земаат 30000 и матични доктори кои земаат над 70000 како и се измеѓу (~40к, ~50к, ~60к). Сопствениците на ПЗУ покрај плата го земаат и "шлагот" кој зависи од бројот на пациенти и пак тука имаш голема варијација, познавам сопственици доктори на минималец и со капитација од над 600000 денари месечно. Јас сум матичен доктор со околу 5-6 години искуство но не би сакал да споделам точно колку ми е платата, ќе кажам само дека е една од повисоките наброени тука.
Искуство за работа на општ лекар почетник во Систина? Какви се условите за работа, платата? И дали воопшто примаат почетници?
Дали некој знае како е процедурата за редовно да доаѓаат за инфузија? Се работи за човек болен од рак,краен стадиум, не може ни да јаде, нити да се движи, но има потреба од инфузија ,а да не е на приватно.