vo Promedika sakav da apliciram ama ne znam nikogo sto tamu raboti za prasam kako e, dali vie znaete kako e?
nikoj ne e zadovolen od tamu za zal, vo sekoja smisla, bukvalno pod 0 za vraboteni. Za pacienti 100ka
Дали некој има информација кога ќе бидат огласите за вработување на договорци по ЈЗУ низ државава. Ни трага ни глас нема.
Мн тешко сега периодов , а ни понатака Едино само по приватните Систина препорачливо ( скоро имаше оглас )
Има ли некој искуства за работа за во Систина? Дали и радиолошки технолози имаат три смени? За медицински сестри сум слушала многу негативни работи од девојки што напуштија од таму.
Радиолошките технолози одат прва и втора смена, ама имаат 24ч дежурства и тоа обично викенди. Имам близок другар кој работи веќе 6 години таму, со плати не е лошо, напротив, ама недела не ја плаќаат.
Многу е варијабилна и зависи од многу фактори како: број на пациенти, години искуство, дали си вработен/а или сопственик на ПЗУ, самата ти дали ќе се избориш за нешто повеќе итн. Платата варира многу па така познавам лично матични доктори кои земаат 30000 и матични доктори кои земаат над 70000 како и се измеѓу (~40к, ~50к, ~60к). Сопствениците на ПЗУ покрај плата го земаат и "шлагот" кој зависи од бројот на пациенти и пак тука имаш голема варијација, познавам сопственици доктори на минималец и со капитација од над 600000 денари месечно. Јас сум матичен доктор со околу 5-6 години искуство но не би сакал да споделам точно колку ми е платата, ќе кажам само дека е една од повисоките наброени тука.