Како бе друже нема огласи, сите фирми се на вработување, ком, кариера и најдиработа. Телеперформанс, Мајорел, Сити Конект, Вебхелп, Хелу, тие ти се најголемите аутосорсинг компании. Колку што гледам сите имаат активни огласи.
Мене ми нудеа работа со познавање на германски и англиски, плата околу 60000 плус бонуси, хибридно работење итн.
Некоја ако можи да сподели мислење или искуство за соработник за корисничка и тимска поддршка во Пакет Маркет?
Dali znaesh firma call centar, Kade shto se raboti so nash Makedonski jazik I Bez prodazhba ..? Fala .Mi treba jas baram rabota ..
Здраво какво мислење имате за компанијата Т&S Group во смисла на работа и дали се редовни со исплата ?
Zdravo dali nekoja ima raboteno vo call centar kolku davaat plata i iskustvo ako moze mi treba itno nekoja onlajn rabota sto ke zarabotuvam.
Зависи во кој кол центар и на кој јазик исто така. Англиски кол центрите даваат максимум 600 евра плата, иако веќе и многу ретко ги има, со германски даваат од 800 нагоре.
Оваа плата од 800 евра претпоставувам е за втора и трета смена или како? Гледам од мајорел ми излагаат огласи,работно време ако не се лажам таму е од 14-22.
Таа е основицата. Во Мајорел, webhelp, со германски нудат 50-51 илјада (околу 830 евра) основица, секој дополнителен саат работење ти е плус, исто така и недела и празник ти е плус. Ноќен час ти почнува од 22:00 и се после тоа ти е вклучено во плус за ноќни саати. Мајорел на еден проект нудат 47.000 основица а webhelp 51.000, сити конект исто 47.000. Но треба да се владее германски многу добро.