Работа во маркети

Discussion in 'Барање работа' started by daskaloska, Sep 24, 2012.

1. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Не, не, нивна конкуренција :)

Marija_Magdalena likes this.
  2. Marija_Magdalena

Marija_Magdalena Популарен член

Хах те вервам, една другарка работеше во Миса и настина и зеде боледување, и шефицата и се развика заш зела... тука работеле луѓе со срцеви маани па пак не земале боледување, таја ке земала со обична настинка... значи дај да умриме
    Јас искрено не ни пазарам во Тамаро а на два чекори ми е, колку работи несвесно со поминат рок иам купено, единствено Топ Маркет ми е ок

Last edited: Jun 17, 2020
    SummerGirl and Nevenche26 like this.
  3. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Ни Тамаро, ни Миса, ни Балко ни незнам кој. Златен Рамстор и културни и фини и барем знам дека кај што ги оставам парите луѓето не ги третираат ко стока. Безобразие, имам еден тон глупости да пишувам, земав боледување за нега на бебе, па како ја сум земала, бебето било болно не ја... К15 со закана ми го пуштија, од инает не ми пуштаа, на трудничко сум била, со два повика кај трудови инспектори, со еден повик во дирекција на 31 декември во 2 саат на пладне имав 10000 К15. МИЗЕРИИ

Meckicja and SummerGirl like this.
  4. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Баш се изненадив за платата што ја земаат во Кит-го Маркети 400-450 евра евра за на каса. Недела им е неработен ден.

Дали само поради ситуацијата платата ја покачија сите маркети или навистина овие се моќни толку да даваат не знам.

5. Mami3

Mami3 Истакнат член

A zosto si iznenadena?
    Site marketi imaat povisoki plati od prethodno, mozebi ne si slusnala,no pazarot im ja nalozi platata so deficitot na kadar.

6. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Дека претходно им беа 250 евра, а сега 400-450 евра што е големо покачување, за разлика од Кам нели кажаа дека ќе имаат само 20% покачување.

7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Колку и да плаќаат пак нема да најдат вработени. Се убиваш од работа и плус за викенди и празници.(facepalm)

Nightwish11 and Nevenche26 like this.
  8. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Искрено не им се на сите. Дел од маркетиве во Западна мкд истите плати ги имаат, односно минималец од 14.500.

9. Mami3

Mami3 Истакнат член

Edno e osnovna plata drugo e neto plata.
    Koga se zgolemuva platata za odreden procent, osnovicata moze da bide ista no da se menuva varijabilniot del.

10. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Верувај ми ништо не се менува. Им имаат скратено и слободни денови, а некогаш и за празник кога треба да им дадат дупла дневница, не им исплаќаат стално, па вработените сами си ги бараат тие пари, па демек ооф леле по грешка не сме ти дале, ај нареден месец. Аха, по грешка, на секој празник скоро има по еден куп такви вработени.

SummerGirl likes this.
  11. Mami3

Mami3 Истакнат член

Gledaj sega, izrabotkata na plata ne e lesna, ja rabotev 4 godini, (zavisno od firma) no ima firmi kade e premnogu komplucirano da go objasnuvam, toa ne pisuvanje na praznik nedela i sl, moze da nastane kako greska mnogu lesno, prvo vo komunikacijata so rakovoditelot, pozle so menagerot i na kraj toj sto ja vnesuva. No, seto toa se koregira i ne e problem se dodeka ima koj da objasni.
    Koga nema ili ne ja svaka problematikata e togas nastanuva haosot.
    Na porodilno sum pa uste se objasnuvame za nekoi raboti na rabota.

12. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Хахахаха ама порано не грешеа за никого, дојде короната и им текна ај вака. Значи прво луѓето се такви, да можат што помалку да дадат, а да се откинеш од работа. Неможе истите што до вчера една грешка таква не правеа, сега од 50 вработени што треба да земат една празнична дневница, 10 по грешка да не земат.
    Не викам дека е лесна таа работа, ама се работи за кратење на начин демек нема да ги приметат.
    Ако се толку фер и коректни, треба да ги плсќаат повеќе зошто со два слободни дена помалку, им работат. Ама кај не им ги плаќаат тие два, уште и гледаат да им одземат уште нешто.

SummerGirl and tina2018 like this.
  13. Mami3

Mami3 Истакнат член

Ne zboram za 50 vraboteni, zboram za 700 800 900.

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Да се прашуваат газдите на маркетите, нема да даваат ни минималец. Само гледаат за својот џеб. Во некои маркети не плаќаат ни за празници, ни за викенди. Се ти е вклучено во тие 15 000.

15. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Да и едвај чека попис, за да може да те казни, да не ги земеш ни тие.
    Во еден маркет, вработена си ги испокраде, после попис излегоа -2000 еур, типката си даде отказ, другите вработени плаќаа по 3000 ден месечно(односно им кратеа) за тие пари.
    Газдава си ги зема парите, не му беше гајле од каде и другиве си седеа и си работеа и си кукаа меѓусебно.

Starlič and SummerGirl like this.
  16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се ми е јасно. Јас работев во маркет. Газдата не даваше бонуси. Само платата. Тој период немав друг избор и морав да најдам работа. Украдената роба ние ја плаќавме. А се краде(ше) многу. И шефицата краде. И на крај ние вработените си го кркавме.

Nightwish11, tina2018 and Nevenche26 like this.
  17. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Тоа со шефиците веќе, не ми се ни збори. Што сум видела и поминала во маркет, мислам нигде го нема. Земаа од дома нешто со поминат рок, си земаа друго или слично од маркет во замена за тоа, и кога ќе дојдеше газдата и видеше еден куп работи наредени со поминат рок, ние продавачките криви, не сме прателе рокови. И касата обавезно минус секој втор ден и јас и другата касиерка, дур не спиштив и им се заканив, па сега другата касиерка што остана, веќе година ипол, не е минус ниеднаш излезена. Маркет никогаш повеќе. Попрво чистачка ќе сум.

Mami3 and SummerGirl like this.
  18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Сите што излегле од маркет рекле - Никогаш повеќе. Така и јас. Како што викаш....попрво за тие пари ќе чистам, отколку да работам како коњ.

Nevenche26 likes this.
  19. Mami3

Mami3 Истакнат член

Loso iskustvo ste imale ocigledno vo nekoj pomal market, no ne znaci toa deka sekade e taka.

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Баш дека е супер по маркетиве, постојано имаат огласи. Поготово во КАМ и Стокомак.

izabela.nik and Nevenche26 like this.