Nema vrska toa deka prometot zavisi od vrabotenive sekoj market si ima razlicen target , plus sekoj 3 meseci za popis i higiena na market davaa po 6000denari , a vo koj market kazi mi ako sakash e vaka ? Јас работев 1година и 6месеци , и презадоволна сум све регуларно к15 ни пуштија зависно од стажот што го имаш во фирмата бидејќи јас имав само година и некој месец ми пуштија 15.000денари , не дека ги фалам на таткоми нее е али за разлика од мн маркети за женско е убаво не крева ништо си има магационери све што е од сокови до брашно си работи машко , епа нз што сакат луѓево повеќе приватно се знае како е има и полошо
Не ова е еден начин мотив плус да работиш што е можно подобро, оти горе долу ги знајме платите во маркетите кои се.
Така е , ама сите исто тоа не го сваќат , по убаво им р кога рмбат за џабе и не пријавени и за 10 000денари
Значи им покачиле плата 500 ден? Зошто лани им беше почетна 17500, после 6 или 9 месеци, 19500. За тоа што све треба да правиш не е баш мала плата. 8 саати да се молам на шефицата, детето да си го чујам зошто е забрането свој телефон да имаш во тебе. Трчаш редиш роба, трчаш на каса, трчаш чистиш маркет, а не им се баш мали маркетите, а пауза 5 минути? Абе ајде А што не си остана ако е толку убаво? Не е точно дека машко крева пакети. Кај што си била ти може е така, не сегде. Имам колешка што едвај дочекала да најде друга работа за да избега од тоа деноноќно кревање пакети, рачунај итоа за помала плата напушти од таму. Ја два пати ги одбив баш заради овие услови
A be vidi ete tebe ti se pogodilo taka nie epten si pominuvavme ubavo i kafe sabajle i cigara sve jadenje, i nemozam da se pozalam dva dena imamvme slobodni pa posle smenija po 4 sati eden den imavme , ama ubavo si bese , jas si otidov bidejki imam diploma se vrabotiv po struka a ne drka mi bese loso, kaj mene sheficata top beshe i mobilen koristevme , nz kaj tebe epten loso
Нашиот маркет од сите маркети беше прв ама ние бевме тим и секогаш бевме наградувани трудот не ни беше за џабе , шефот ни беше 5ка од кафе од цигари од јадење , мобилни , се е до шефот очигледно шефот ваш се изживувал на големо си се превзел во тоа дека е шеф па затоа така ви било
Мене на интервју тој директор или шо и да беше рече пауза за цигари нема. Ја до душа и не пушам, ама рече нема пушење дур сте на работа. Незнам, во Струга од шо се такви, вработени неможат да најдат. Иначе не работев ја таму, се што знам е од интервју и од искуство на колешка. А и од што гледам кога пазарам
И на нас истото на интервју ни го кажува , ама ние бевме мн убав тим и секогаш бевме организирани , ама ти викам шефот ни беше душа затоа , а овој таму бил некој шо си се изживувал на туѓ грб , сеа знаеме нормално е дека кај и да отидеш скоро исто кажуваат не кафе не цигари не ова не она , али сепак ако си се организирате ќе биде ок и убаво
Vi kipper marketite vo struga rabotat i zenski i maski i site krevaat roba nosat ne samo mazite znaci sedis na kasa stavas roba nosis krevas se to.imas pauza pola caas 30min no nemozes odednas da gi koristis tuku sega 10 min posle pak 5 min pa dodeka gi prajs 30min ke ti pomini rabotnoto vreme.i najmn se zalaat vrabotenite od nekoj si sefici.da platata e 20 iljadi i plus bonus sto se zbira ti idat 22 iljadi
Не е уцена.Економија е тоа.Плати според трошоци и прозводство на пример. Пластичен пример:во текстилна фирма да работат 5 души, ја на почеток ако правам 2 парчиња за цел ден, ќе ме ишутира или ќе зиам минималец, ако дојдам до степен 10 парчиња за цел ден да правам а просек е7, газдата е у ќар и ја добивам бонус.Или рестото од трошокот.Зависи кој како работи. Така и во маркети, ако сте брзи ко персонал, робата ви е цело време наредена, ќе иде ко алвс прометот. Ја пример во Стокомак кај мене не влагам бидејќи се спори ко мравки.У Рамстор е скоро дупло поскапо, ама касиерките се машини.Ја уште ќесата не сум ја отворила, она искуцала 5 прозиводи.И така работата иде побрзо и има поише промет
Се ок ова, ама бонус на рака? Тоа е битниот момент. На црно, ниту пријавено, ниту платено. Платени придонеси на пониска основица И јас земам бонус, ама пресметан во плата, на сметка.
Епа нема да идете така на црно и тоа е тоа. Дур не ве пријави, дур не ви пушта и пари и се` на трансакциска. Може да го пријавите така пошто си врти со парите како сака.
Море како не верува нека испрати меил и нареден ден ќе се нацрта на врата директорот и со ред испрашува дали се задоволни зошто не се , мене еден ме пријави зш не сум му дала кеса од овошје замисли хахах зш него не му се давало денар за кеса па сакал од тие муфте
Какво искуство имате во Елида маркети? Треба од понеделник некој ден натаму да одам на интервју, па да знам со што би се затекла. Инаку работно искуство немам, завршено средно медицинско училиште имам.