Работа во маркети

Дискусија во 'Барање работа' започната од daskaloska, 24 септември 2012.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.765
    Допаѓања:
    22.679
    Еве јас немам проблем да сум во движење и да носам тешко ама да стојам на нозе во едно место нема ебени шанси. И кошмар ми е кога треба некаде ред да чекам со саати.
    Од стоење во место полесно се папсува него од одење. Читни на гоогле зашто е така.

Последна измена: 24 август 2023
    На BlackNight, Tam4yy, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. QuickBro

QuickBro Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    27
    Denes rabotata vo market ti e poplatena od "Doktor" pobijte me ako sum greška Nikoj ne se prasuva deka vo pojakive giganti nema plata pod 27 000.... Prasajte maticen lekar kolku zema plata. Da stignes do doktor gubis dobri 7 godini ..pa ti sea vidi

На Mumoftwo30, TrueToMyself и Tanjamm им се допаѓа ова.
  3. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    584
    Само сакам да искоментирам дека платата во маркетите не е баш минималец како што некои членови овде тврдат. Факт е дека постојано се бара кадар, и баш поради тоа што се бара персонал газдите ги качуваат платите. Еве баш вчера видов еден оглас, пишува и плата што не е за потценување , можеби некому ќе му биде од корист.
    Screenshot 2023-08-24 223204.png Screenshot 2023-08-24 223132.png

4. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.698
    Мижи Асан да ти баам е платава да беше навистина толкава немаше да бараат стално работници. 24.000 е платата и тоа им кратат ако на робата и помине рокот па некогаш вработените мора да ја купат за да не им скратат од платата. Ова го знам зошто газдиве се од моево место и првиот Зур маркет е овде отворен.

На Anyshka, Mumoftwo30, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.480
    Допаѓања:
    13.719
    Ми го зема зборот од уста. Матичните се тапа. Стоматолозите во провинција исто, ако немаш своја ординација или си во некоја тапа ординација, не се исплати. Доктор специјалист во државно колку зема? Може се 50.000 или 55.000 денари, ама скапува од работа. Пример еден уролог на подрачје од 200.000 луѓе, два отропеди на толку народ, па прегледуваат по 40 пациенти на смена. Многу е бре. Една учителка зема 27.000 денари плата. Што е тоа. Ништо. Читам банкари тука по темиве колку ниски почетни плати имале. Епа сега извинете, нека не се навреди никој, ама правење тост и лечење луѓе ли ќе рамниме?

Дечкото не кажа ништо лошо, сакаше да кажа дека пари има, ама напорна е работата. И јас кога ќе прочитам дека на овчари нудат 50.000 на пример, си велам „еејј, добра пара“, ама па тоа значи да си таму, да ги пасеш, молзеш, јагниш, а тоа е цела наука. Ај јагни овца или забележи дека е болна ако немаш искуство. Ако не забележиш болест, не викнеш ветеринар, овцата умира, во загуба си, работата не ја знаеш, итн.

Сума сумарум, не ги цениме интелектуалците, а за маркети, ќе дојде ден со самонаплата може ќе бидат.

Последна измена: 24 август 2023
    На QuickBro му/ѝ се допаѓа ова.
  6. goldenjanuary

goldenjanuary Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    27

Извинете што се убацувам вака, ќе зборувам конкретно за Зур маркет. Јас работев 4 години во еден од маркетите, ( сменив работа за работа по струка физиотерапевт сум, дадов отказ пред 2 месеци). Платата е како што пишува на огласот, ако малце повеќе ти фаќа кликерот прилично лесно се постигнува максималната плата со бонуси. Имаш бонуси од продажба, бонуси од промет заразлика од минатата година, празници не ги ставам во овој кош. Можам да ви кажам дека и сега (по струка што сум завршила факултет) ја земам истата плата. Дека ми е помирна главата, помирна ми е, си го работам тоа што сум го учела.

За роковите што очекувате? Како и во секое работно место си имате одговорности, тука одговорни сте за робата ( имате доделено ваш рафт со роба на која треба да внимавате ), има неколку процедури што треба да се запазат и ако си доволно одговорен работник нема да ти се случи да имаш роба со поминат рок. Башка не "казнува и крати од плата" одма, добивате опомена колку сте заборавиле да пријавите производ со поминат рок. Впрочем и генерално, поголем број од фирмите доколку пријавиш на време ( околу 2-3 недели пред да помине рокот на робата ) истата ја враќаат без проблем и ја заменуваат со роба со добар рок.
    Не разбирам зашто се шират дезинформации колку некој паметен да се направи.
    Моето искуство со Зур е скроз позитивно и газдите за кои што зборуваш не се прават газди уопште, баш се приземни луѓе, ако ги знаеш лично сигурно си сфатила дека знаат од кај дошле и што постигнале.

На butterfly6223, Meckicja, najjacha и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.698
    Не зборев за пропуштен производ со поминат рок туку за тоа дека крателе ако производот не се продал и кога ќе почне да поминува рокот им крателе наместо да го вратат. Е сега ако тие лажат лажам и јас, башка што жени тегнат и влечат роба сами и немаат магационери. И постојано огласи и нови вработени кој си одат сигурно од арно не е.

На Anyshka, cresa-jagoda, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. goldenjanuary

goldenjanuary Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    27
    Еве јас ви пишувам од лично искуство дека во маркетот во кој јас работев вакво нешто немаше. Разбирам доколку имаш некаков револт, но сепак не е во ред да се шират дезинформации.

На VDT2906 и najjacha им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Реалноста е сосема друга веќе во никој маркет не зимаат 24.
    Во некој маркет се стига и до 40 а редовно зимаат 35.

На VDT2906, najjacha и QuickBro им се допаѓа ова.
  10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.765
    Допаѓања:
    22.679
    Ова со рокот е апсолутно вина на газдите.
    Производи кои често и лесно се расипуваат треба да се со помала цена за да се продадат побрзо.
    Во Стокомакот кај мене не знам колку пати, ако не и на секое одење начекувам скапани свежи печурки и плус рокот уште за ден два. И ова се случува одамна. И немаат памет да ги поевтинат за да не ги фрлаат после.
    И фала богу никогаш не купувам од таму свежи.
    Ако повеќе им се исплати така, нивно си е.

На Anyshka, cresa-jagoda, QuickBro и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.698
    Баш ако стои огласот ќе го сликнам пишуваше 24.000. За Кам мислам видов 28.000 до 32.000. За Веро и Рамстор не знам сега колку земаат само знам дека тие едно време даваа минималец.

На izabela.nik му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    1.980
    Кам и Стокомак моментално се над 30000 , исто и К15 околу 30и нешо илјади.

На Meckicja и VDT2906 им се допаѓа ова.
  13. vesne 19

vesne 19 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    55
    кам стокомак и зур маркети се најплатени Жито се слаби со 24 000 кит ко да не зборам најслаби со 20 000

На Easter му/ѝ се допаѓа ова.
  14. QuickBro

QuickBro Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    27
    Mnogu mala plata vo Kit Go... A sekade si bukvalno nemas fiksna pozicija? Barem rokovi ne gledas kako kaj drugive marketi sigurno ne ve kaznuvaat za izminati rokovi osven ako ne si na hemija pa da ne se zamaras

15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.563
    Допаѓања:
    9.865
    Каде ова конкретно?

16. vesne 19

vesne 19 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    55
    исто е и во кит го све гледаш и рокови имаш позиција и каса и рафт ништо не е полесно од повеќе платените маркети
    не си секаде касиерките на каса и рафтови држат исто треба да пазиш на роковите одговорност голема а плата никаква

На Meckicja и QuickBro им се допаѓа ова.
  17. QuickBro

QuickBro Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    27
    Pa so ne ides do Stokomak da prasas za rabota ili Kam... Tamu se minimum 25000 početna barem vredi da se raboti ja mislam za taa plata. Vie vo Kit Go samo ženi ste vo marketot ili imate maski plus.Poso ja mislam mnogu e polesno koga ima za krevanje da ima masko

18. vesne 19

vesne 19 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    55
    пријавена сум и во стокомак и во кам чекам повик кој прв ќе викне

На Meckicja и QuickBro им се допаѓа ова.
  19. Maaaaaaaaar1

Maaaaaaaaar1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    358
    21 000 плус нешто и така.

Последна измена: 28 август 2023
    На QuickBro му/ѝ се допаѓа ова.
  20. monik55