Рамстор? Јас кој и да прашам за Рамстор, сите се жалат. Едно пишува на оглас, друго е реалноста. Од 25-26илјади не земале повеќе. Со празници и недела толку. Мизерно
Може и лажат, не знам Ама зарем сите иста лага би кажувале И зошто многу им заминаа ако се солидни со плата? Зошто постојано имаат огласи? Не зборувам за во Скопје, може ете таму да е различно, мада не верувам
25 зимаат во малите маркети што не се работи недела и празници и нема бонуси големи. Зашто има многу работа и несакаат да работат,остануваат само семејни луѓе и оние повозрасните. Лага нее незнам зашто еве јас би лажела лично за себе.
Кажав јас плуз стаж,недели и бонуси се тоа се собира и плус празници. Па и јас не зборам на памет некој што ми кажал,еве прашаја колку зимаат во големите маркети плата,обичен вработен зима поголема плата од нејзината шевовска плата.
Човек што работи 6-7 години во Рамстор, летово со празници и недели, максимална плата што ја зел е 26000 денари. Дно е Рамстор.
Еве срце јас работам во рамстор 7 години максималната плата што ја имам земено со празници и недели ми е 37 илјади. Месецов со 1 празник и две недели дека бев на одмор земав 29 и 500. Кога има пописи одам на скоро сите и тогаш зимам и до 39.
Просечен работник во маркет во Рамстор зборувам за трговските центри каде највеќе бега персонал не зема плата испод 30.000 денари Платени се неделите и прекувремените часови,празниците и пописите. Платата на први ви е легната на банкомат заедно со бонусот кој е пколу 1400 до 1800 ден. Секој месец се бира вработен на месецот и истиот добива 2000 ден плус. Работата е далеку од лесна но имате шефови кои го почитуваат вашиот приватен живот за се излегуваат во сусрет и никој не треба да работи како магаре се има почит за се. Секако таа почит да е обострана. Работиш на нозе со луѓе но за нашиот стандард Рамстор е еден од најдобрите опции за работа во маркет моментално.
значи јас работам во голем маркет и ти кажувам колку ми е во право си за Рамстор се извинувам се распрашав вистина е дека платата е околу 30 илјади и повеќе се земало
кај нас во кавадарци за скоро време ќе отворат Рамстор и Лидл па за некоа среќа ќе се отарасиме од тие алчни газди со минимална плата зашто само К така е во право си ние во кавадарци едвај чекаме Рамстор да се отворе кај нас само Стокомак и Кам маркет зимат околу 30 000 и тешко се вработува таму не откажува никој зашто тинекс и кит го се на минимална плата и нема ногу конкуренција за маркети а наскоро најавија Рамстор и Лидл да отворат во кавадарци така да ќе имаме спас од алчните газди со минимална плата
Сабота 2 смена, недела 10 саата а понеделник прва... И немаат луѓе.. Да ти се мочам на нивните 30 000