За Киппер слушнав дека работниците земаат 30 000 а шефовите 50 000 Дали ова е вистина баш ме интересира
Koj market zima tolku lazat Vo kam zimaat mozda 30000ama se kornat od rabota i ostanuvaat posle rabota da redat preku nos im iskaca Tineks zimaat dokaj 25000 zboram za sef Kipper neznam moze se dobri ama 50000 tesko ako rab 24/7
Lugevo mislat ako nekade pise 30 000 i deka tamu kitki cvetaat abe za takvi plati strada i kicma i kolena i glava ... ke ti izbie se eden den ke se sokapis odejki po doktori .... Jas ako bi biral market bi bilo toa pomal obem nekoj so dobra organizacija na timot ....
Почетна плата минималец, плус минат труд, празници, недела ако работиш. Можеби тоа зависи дали си само на каса или не. Една пријателка ми спомна дека им покачиле плата, ама не ја разбрав колку. Тинекс и Веро најмалку плаќаат.
Не ме примаат таму... Утре ќе одам на интервју во тинекс , ама знам каков ќе е резултатот.... И од таму ќе ме одбијат
А зошто за почеток не пробаш во некој помал маркет? Нешто локално? Или бутик? Поголеми се шансите така да почнеш без искуство. А во Стокомак? Во мојов град гледам имаа сега нови примено, едно дете (околу 18 години) баш ептен беше без искуство, до него стоеше вработена и буквално и за броење пари и кусур враќање му објаснуваше, а претпоставувам дека преку оглас беше примен, знам имаше.
Зошто да не те примат? Нигде во ниеден маркет ако немаш искуство нема да те стават одма на каса, обично прво редиш роба некое време па тек каса.