Гледајќи ги овде во комшии кај мене нон стоп се менуваат. И на каса и на месара и редат роба сегде се. Особено ако застане на каса и споро куца знаат и да викнат шефиците. И искрено мала плата нудат за 6 дена да им работиш.
Дали маркетиве имаат можност да им работиш на пола работно време, а притоа веќе да си осигуран и работиш во друга фирма? Пример после 16:00 сум слободна, 4 саати да речеме да редиш роба, не мора на каса. Рамстор поконкретно.
Да, и јас го видов тоа за КАМ, ама тоа е за оние што не се вработени, а сакаат да бидат пријавени на 20ч неделно. Јас веќе сум вработена на полно работно време на друго место. Си пишале они, хонорарно - НЕ. Ја одма се залетав прееска не дочитав...
По закон можете да работите во две фирми,во едната ако сте на полно раб време 40 часа неделно,дозволено е да работите во друга фирма како на ДОПОЛНИТЕЛНА работа ама мислам само 10 часа неделно беше т.е речиси сум сигурна. Да се дополнам...исто така може да работите плус со ДОГОВОР,тоа за вас е хонорарна работа,парите ќе ви легнуваат на сметка,тој што ве најмил плаќа само 11% персонален,сума сумарум ствар на договор е,прашајте во Кам секако.
Да го дополнам мислење: За дополнителна работа, треба и согласност од работодавачот каде работникот работи со полно работно време.
Уште ова, дали КАМ маркети се редовни со плата секој месец? Сакам да напуштам од ваму каде што работам моментално, ама плаќам кирија на секој 15ти во месецот и сметки, а не би ми одело во прилог да доцнам со плаќања и плус опомени од сопственикот на станов.
Здраво дечки, Сакам да прашам дали има некој искуство како шеф на маркет во Стокомак? Како се со плати, за обврски знам дека имаат многу... Однапред благодарам Поздрав
Маркетиве што не работат во недела, слободен ден е само недела? Некако ми нема логика постојано само недела како слободен ден, не се издржува така.
Затоа што на долг рок сигурно е потребен некој друг ден слободен наместо недела, дали за обврски дали за семејни причини, здраствени, небитно за што.
Ако имаш потреба за нешто, ќе искористиш ден од одмор. Не знам кај има друг слободен ден освен недела и сабота. Пријателка работи администрација во приватна фирма, и исто само недела и е слободна.
Во голем дел од продавниците по моловите пример, еден слободен ден во неделата, било кој. Администрација е друго и не се споредува. Ако се зема слободен ден за забар, банка и слично мислам не е можно секогаш.