1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Работа во маркети

Дискусија во 'Барање работа' започната од daskaloska, 24 септември 2012.

1. Alfa1

Alfa1 Нов член

Се зачлени на:
    16 април 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
  2. Ermina Mina

Ermina Mina Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    27
    Здраво.Дали работи некој во ДМ да ми каже повеке нешто и какви услови нудат?

3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.785
    Допаѓања:
    4.608
    Здраво. Ме интересира тие со искуства што се, дали по маркети и други малопродажни продавници, касиерите земаат поголема плата од редачите на роба?

4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.956
    Допаѓања:
    39.545
    Во маалските дуќани земаат иста плата затоа што работат и на каса и редат роба.

5. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.785
    Допаѓања:
    4.608
    Не не за маалски, зборувам за ланци на маркети како кам, жито, стокомак, и бутици што се како маркети со се, како зара, синсеј, њујоркер... Секаде касиерите работа и нешто плус, ама дали зимаат поголема плата

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.956
    Допаѓања:
    39.545
    За во Стокомак знам дека земаат иста плата. Познавам 3 жени кои работат таму, ама во различни маркети се. Се работат. Имаат денови кога треба да редат роба и да бидат на каса, а денови кога само роба редат. Многу работа имаат. Давале и некои бонуси, ама не знам врз основа на што ги добиваат. И во Кам е исто. Смо што повеќе плата даваат таму. За во Зара бараат на пола работно време. И нема одма на каса да работиш.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. angieangie

angieangie Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    104
    Некој да пише колкава е плата во Рамстор Куманово и како е да работиш таму? Ја качија ли платата?

8. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    1.069
    Некој да сподели искуство со работа во Зур маркет на позиција редач на роба? Пуштиле оглас редачи на роба им треба...

9. goldenjanuary

goldenjanuary Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    30
    Пиши ми

10. snegulka mala

snegulka mala Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Zdravo i jas imav loso iskustvo rabota pod tortura od strana na sefovite te tretiraat kako rob a zimas minimalna sramota

11. Natkael

Natkael Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo iskustva rabota vo market Kit go

12. Maicka mmm

Maicka mmm Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2025
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Може да ми пише некој ако знае кој маркет освен Кам дава работа со скратено работно време, мене ми треба после 16ч ?

13. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.594
    Стокомак

14. Maicka mmm

Maicka mmm Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2025
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Дали знаеш колку плаќаат на скратено работно време?

15. Maicka mmm

Maicka mmm Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2025
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Ако знае некој да ми пише какви се условите со скратено работно време во маркетиве?

16. Pametnata

Pametnata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    22
    Дали некој знае колку е плата на администрација во Стокомак?

17. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    293
    Прашањето може не е за тука, ама не знаев каде да го поставам. Дали знае некој колку е плата за менаџер на филијала во Њујоркер?

18. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.954
    Допаѓања:
    25.949
    Јас имам работено во Киппер маркет во Тетово и искрено .. Се беше ок , освен што 8 часа бев постојано на каса ( да не бидам погрешно разбрана , нова бев тотално , ниту шифра имав , ниту каса знаев доволно , ни месец дена не работев таму во тој момент ) . Ако се ствара гужва , ѕвонам , викам каса , се прават не ме слушаат и така .. Платата 30 . 000 - 32 .000 денари ( некоја недела се работи , бидејќи попис нели ) . Менаџерот ме ротираше во неколку маркети и задоволна сум од него , побарав да бидам што поблиску до дома , бидејќи сум со мали деца , па како се ствараа услови во близина на мојот дом , така ме ротираше човекот :) .

Е сега , не мора да значи , можеби само јас сум баксуз , па ми се паднале такви колеги и колешки :) .

Негативна страна ми беше тоа што веднаш после 5 дена обука ме ставија сама на каса , ниту шифри знаев , ниту каса доволно знаев . Секој ден минус ми велеа си . Често по цели 1000 денари . Се пожалив на менаџерот , кажа да ме тргнат малку од каса , тоа траеше половина ден , потоа пак по старо .

На позитивна страна е што менаџерот и јас остваривме кратка ама доста цврста комуникација како вработен - менаџер на реон . Коректен испадна и фер за се што му се обратив , ме сослуша и се обиде да помогне .

Е сега , јас морав да дадам отказ од друга причина и тоа после 2 месеци работа (facepalm) . За среќа , некои колешки ми останаа пријателки и после заминувањето . Мислам , не толку блиски , ама сепак :D .

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    9.685
    Дали знаете колку е плата за шеф на смена во Рамстор?

20. Yogobella98

Yogobella98 Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Во право е, јас исто во Жито се вработив, почнав на обука, 3 месеци и ме префрлија во нов отворен маркет, и таму од Понеделникот до Саботата сме работеле прекувремено, не искилаеа за ич пари. Само понеделникот од 8 до 16, после другите денови од 8 до 22, Петокот од 8 до 00 20, во Саботата за отварањето од 8 до 21.
    Значи убаво вика, уште да земеа тука кревети да испружат. Немаат магационер , многу голем минус за тоа. Не натрупаа со роба, никој не знаеше ништо ни кај да реди ни ништо, магацинот се натрупа скроз не можеше врата да се отвори. И сите од вработените нови бевме, никој не знаеше ништо, и само лупаа кај што ќе стигнат, а ни рекоа дека ќе бидеме измешан состав, стар тим со ново вработени. Ама старите работници нејќеа се дигнаа на револт дека ќе дадат отказ, и останавме ние новите на милост и не милост. После месец дена, 4 одма дадоја отказ, и еве и јас се мислам истото. Платата е мала, не си само на каса, фрижидер , рафт. Мораш да дигаш да бидеш све, магационер, касиер, фрижидерка, картони да собираш и врзуваш, најлони исто, џогирање после работно време, метење и се тоа за 24.500 доколку не заминеш една ден, то ест не си редовен цел месец. Секој со различно искуство, ова е моето! Можеби кај некој друг нема да се пронајде но јас си го кажав своето. Поздрав ♥

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.