Некој шо има работено во евротип дали има слободни денови во неделата? Или се оди од понеделник до недела на работа?
Imaat sloboden den, se pravi raspored i spored toa si znaes koga ti e slobodniot den, inace rabotat i vo Nedela
Во Моцарт одат во смени по шема од фирмата а во Спорт лаиф секоја сабота има нов распоред.Годишен одмор следува и зимски и летен одмор.И моцарт се појаки со плати.
Sami si cistat, rabotev tamu. Realno platata sto ja davaat e mala a ocekuvaat tiketi da uplakjas, isplakjas , vlt aparatite da gi znaes, dokumentacija eden ton, kafinja sokovi, prodazba na kasa, plus i higienicarka da bides Porano da imale higienicarki sega nemaat
Da se nadovrzam za Mocart, za vo Veles kazuvaat plata od 30 iljadi pa nagore zavisno kolku tiketi ima iskucano na mesecno nivo, no vrska nema toa izvestajot od platata posledna ja cuvam po 23 iljadi plata kako junior operator, site sefovi na up mesto vo veles si dadoa otkaz, celo vreme baraat novi vraboteni
Катастрофа е сегде значи и јас барам друга работа не вреди за мала плата секого да трпиш башка сум во објект кај што има многу работа.Внатре пушат цигари се гушам башка кога нема доволно пари за исплата мора да отвараш апарати и не знаеш кај тераш дали да куцаш или пари да средуваш.Исто така имаме и шанк.Хигиеничарите имаат слободен ден на државен празник и секоја недела па тогаш тој што е прва смена средува.
Za tie plati sto gi davaat ne vredi voopsto, vo Mocart vo veles ne se pusese vnatre ama sekoj den imase pijanici sto si nosea mezinja pa svirkaa po vrabotenite devojcinja zamaraa, kako devojce da nemaat videno vo zivotot. Prvata plata sto mi ja pustija mi bese 14 iljadi (za vreme na obuka) , namerno gi prodolzuvaat obukite . Odis na rabota 8 saati za vreme na obuka osiguran si na 4
Плус те шетаат по објекти кај стигнат во градот, ретко да добиеш 8 часа спиење кога си втора смена а утре прва. Мислам за секоја обложувалница важи тоа. Мора да имаш свој превоз а у мизерија како што е сообраќајот у Македонија, ти пробај снајди се за паркирање.