Zdravo feminki Pri kraj sum na studii i bi me interesiralo dal naogane rabota kako revizor pocetnik e dosta makotrpna rabota ili se naoga prilicno lesno i brzo? Da znam dal za dzabe sum go ucela najteskiov smer na ekonomski ili ke imam benefiti od nego Dali nekoja od vas ima bilo kakvo iskustvo vo ovaa pole? Ili pak vo rabotata kako revizor?? **
Само економски имаш завршено?За ревизор треба да имаш три години работно искуство во фирма за ревизија и плус дополагаш испити.А за смерот ако воопшто е најтежок,не е голема разлика со другите,сепак економски си е економски.
Uste nekoj ispit da no neli treba da pocnes od nekoja niska rabota t.e. da bides pomlad revizor? iiiiiii neeee toa znaci dzabe se macev 4 god ?!? Primer moze nekoj od menadzment ili ekonomija da raboti kako revizor?
За ревизор да станеш не е потребно само смер сметководство и ревизија да имаш завршено. Ти ја имаш видено табелата у книгата по ревизија и ти се чини дека така лесно се станува ревизор. Ако беше така ни еден сметководител немаше да се замара цел живот со книжења, сметки, поравки, исправки
Ja gledav lani taa tabela. Pominata rabota e Niedna rabota ne e lesna!!! Svesna sum za toj fakt! No, treba od negde da se pocne za da se stanes revizor i jas sakam da prasam najtocno od kade e toa. @Sesil ti imas iskustvo vo ova pole?
Ревизор барај си работа во ревизорските куќи. Во приватните фирми не им треба ревиозор да плакаат тие користат услуги од ревизроските куќи. Во државните институции задолжително има ревизори, но...нетреба ни муабет да се прави за тоа ао немаш одредени ,,предиспозиции,,
Најмалце постдипломски студии у областа од сметководството и ревизијата и минимум 3 години искуство како сметководител треба да имаш па полсе да размислуваш за ревизор. Ревиозор во економијата ти е како доктор специјалист во медицината, па сеа ти види дали лесно се станува
На тпа мислев. Поточно кажано -дебела врска и партиска книшка. Ни знаење не ти треба. Па да речам ако го имаш горното ни факултет не ти треба...
@b.u.tt.e.r.F.L.Y Има еден куп дипломирани економисти,и од твојот смер се голем дел. ТИ препорачувам прво да побараш едноставна сметководствена работа,книжење и сметки,да се привикнеш,да го фатиш теркот,па после тоа стриктно да бараш за ревизор. Да се наоѓаше така лесно работа за она што си учел,немаше да има невработеност. Се вреднува и знаењето,ама прво да го преточиш во добра практична вештина,ефикасност и перфекција во работата.
Ако си навистина квалитетен бар во ова професија мислам дека не треба врски и партиска книшка, Можда како интерен ревизор во некоја државна институција би ти требало ама ревизорските куќи кај нас се приватни, и сигурно не би сакале да си го ризикуваат угледот со некое партиско војниче
Ревизор е баш како што рекоа доктор специјалист во медицината и ти треба од 3 до 5 години работно искуство , полагање на испит за овластен ревизор па дури потоа мислам дека се почнува како асистент значи за порутински работи па потоа со тек на време и искуство се станува ревизор. Не е тоа само да имаш просек и добро да си поминал на факултет , како што си учела претпоставувам Ревизија , тоа е огромна одговорност и буквално треба една голем дијапазон од знаења не само од факултет.Друго е сметководството, рутински постапки се учат, овде некој утре ќе дојде да ти бара совет за неговата фирма пример, треба огромно искуство за да процениш што треба да го советуваш да имплементира. И верувам дека си треба искуство и од сметководтсвото, како иначе ќе дадеш мислење за некој извештај ако немаш практично искуство во изготвување. Инаку професорката Зорица на предавање зборуваше за некои можности за најдобрите студенти и ни посочи еве бидете еден од тие као навистина може да ви се исплати, а што и како кажа не слушнав од галама И да сметам дека или ќе си најдобар онака да ти нема рамен па може и во странски фирми и воопшто некаде да се запослиш или ќе имаш врски