Здраво, има некој што работи како Ревизор сениор? Каде е најдобро и најисплатливо за работа моментално?
Почни на upwork, а големите компании низ Европа и директно бараат ако аплицираш кај нив. Пребарај audit jobs remote на Google и одбери. Било каде да те најмат ќе бидеш поплатена отколку во МК, кај нас има експлоатација ненормална а се плаќа минимално за дејност која е меѓу највисоко платените низ светот.
Здраво сакам да прашам нешто дали знае некој да ми објасни што поточно станува збор ако некој работи како ревизор ? Пробувам од google да најдам некој информаци но не е доволно ве молам за мислење ?
Kje pisuvam na latinica za pobrzo Revizijata pretstavuva proces na nepristrasna i objektivna procenka na finansiskite izvestai vo skald so propisite propisani za izrabotka na finansiskite izvestai. Celta e da se vidi dali firmata raboti vo sklad so zakonite, dali nivnite izvestai (pogotovo na tie so trguvaat na berza), se vistiniti i tocni. Pr Alkaloid kotira na berza, sakas da kupis akcii, za da vidis dali ke ti se isplati mozes da gi proveris nivnite revidirani izvestai kaj sto ke procitas mislenje od revizorot za objektivnosta i verodostojnosta na fin izvestai, za sostojbafa na materijalnosta (materijalnost e poim za iznos do koj se trpat odredeni otstapuvanja), dali ke ti se isplati, dali dobro raboti kompanijata, kolkava dividenda bi dobila itn Na net ako te zanima da procitas pisi Audit ili external audit of financial statements. (nadvoresna revizija na fin izvestai) Sve so te interesira moes da me prasas, posledna godina sum na toj smer. Eve od Vikipedija uprosteno Ревизијата најкратко може да се дефинира како инспекција и верификација на точноста на финансиските податоци и извештаи. Таа е систематски процес на објективно прибирање и оцена на докази поврзани со извештаите за економските настани и резултати, со цел да се потврди степенот на кореспондентност помеѓу постоечките извештаи за работењето и однапред утврдените критериуми и да се дистибуираат добиените резултати до заинтересираните страни.
Здраво, Некој да ми објасни според закон за ревизија, дали треба да имам 3 години работно искуство за да можам да го полагам испитот или можам одма ?