Работа како стјуардеса

Дискусија во 'Барање работа' започната од Nikce, 5 април 2012.

1. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    ми олесна да ти кажам, тоа ми беше битно, ќе се пријавам обавезно на следниот конкурс :D

2. ana89

ana89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    14
    kako pominavte denes?

3. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    Јас не влегов :(
    Се изначекав 2 саати и ме одбија уште во прв круг. И навистина незнам зошто, бидејќи висока сум, знам англиски и германски (тоа студирав) ама тоа ти е. ;(
    Другите, како поминавте?

4. ana89

ana89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    14
    epa izgleda ne sakaat toa i jas studirav angliski i rabotev mn vo amerika i nabrojav kakvi se iskustva imam i ne me primija ... mi kazaa wow you've got a lot of experience . nema malku logika kaj niv ama toa e...

5. hanna montana

hanna montana Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ni mene ne me primija I premnogu se razocarav. A bev sigurna deka ke vlezam. I toa bev Co prvata grupa, Se izbutkav tamu. Ima li nekoja sto vlegla da kaze Kako pominala.

6. Blindfold

Blindfold Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Има ли подебелки девојки што се пријавуваат или слабо? :)

7. rimjanka

rimjanka Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    11
    Здраво феминки :hai: ја следев темава но не можев да се вклучам бидејќи имав проблем да се најавам :?:
    Муабетов ми е, пратив и јас cv за Wizz Air кога беше, ми пратија покана да одам, ама не отидов од ххххх причини.... Имав многу недоумици бидејќи не сум од Скопје :^) ... Па би ви била многу благодарна ако некоја од вас сподели како беше, дали ја примија, какви се условите за работа... Да знаеме за нареден пат ние несигурните :lol::lol:
    Грасијасс :D

8. leBrown

leBrown Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Јас би сакала да прашам од каде се информирате за овие open days на Qatar или Fly Emirates на пример?
    Проверував во ноември на нивната страна немаше никакви информации, па сега во јануари гледам сум пропуштила :( И дали има нешто за во Фебруари ?

9. ana89

ana89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    14
    idi na open days qatatairways i flyemirates na google i ima cela lista na drzavi i datumi kade me prisustvuvaat.Od iskustvo ke ti kazam fly emirates samo ednas godisno doagaat vo mk i toa 2 godini po red e vo AVGUST.qatar doagaat na 2-3 meseci a sega vo januari bea.Taka da aledi gi cesto objavuvaat za sekoj mesec

10. VictoriaB

VictoriaB Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
  11. Safir4e

Safir4e Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки. Од каде ви е на сите тоа "Fly emirates"??? Компанијата се вика "Emirates". Тој термин што вие го употребувате е реклама, дел од реченица која ви вика летајте со емирати. поздрав

12. Ale.Ambrosio4

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
  13. madmasel

madmasel Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    da jas planiram da odam na 21 ...isto taka da ja isprobam srekata :)

14. madmasel

madmasel Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    sakam da znam dali treba da se prijavuvame pred da odime na open day ili...?

15. BelStar

BelStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    I jas Planiram da odam , samo ne mi e jasno kakva slika baraat

16. MamaYette

MamaYette Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    618
    Таман да се регистрирам на форумов специјално за темава, гледам веќе сум направила профил одамна. :?:

Туку, сакав да ги прашам поинформираните тука, кои се правилата за девојки што носат очила со диоптер? Дали има шанси да те примат воопшто? Ако да, која е границата за максимум број на диоптер? И дали мора да се носат леќи?

Да знам дали да одам на следниов open day или да не си го трошам времето бадијала.
    Благодарам. :sun:

17. AABB

AABB Нов член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Да прашам и јас нешто ...Бев вчера на open day за Qatar..не беа воопшто организирани.Требало една девојка да дојде (па имала проблем со пристигнувањето) па ајде друга.По 1 мин бевме внатре кај неа за кое време она требаше да ти ги собере документите, да те види како изгледаш и да те праша што работиш и зошто се пријавуваш.На некои им кажаа дека до 18.00 ќе ги известат на некои до 19.00.Мене лично не ме контактираа а и други 10 луѓе кои ги познавам.Помислив дали воопшто некој контактирале.
    Реално до кај 11.00 имаше 50 пријавени ,а после до 17.00 не знам и дали воопшто имало.
    Ако бил некој и е контактиран нека си каже

И дали имаа старосна граница ДО колку години примаат.

ТЕНК ЈУ:)

18. Ale.Ambrosio4

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    Ни мене пак не ме контактираа. ;( ајде повеќе среќа следниот пат :D

19. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.159
    16 кандидати се примени и сега ке треба да прават лекарски прегледи , па потоа по мејл ќе бидат известени оние кои дефинитивно ќе заминат за Катар - информација од сестра ми која е влезена у филм а 100 пати и реков Емиратите се подобри, ама сакала да дојде кај мене у Катар :lol:

20. VanillaChocolate

VanillaChocolate Нов член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Барајќи информации за Катар и нивната авиокомпанија, налетав на форумов и на твојот пост, па решив да се зачленам за да прашам нешто и се надевам дека нема да смета и дека ќе пробаш да ми разјасниш некои работи. :D

- моментално носам протези, да не се пријавувам се додека не ги извадам, м?
    - оние сликите за пријавување треба да бидат со бела позадина и оfficial oблека на мене?
    - како е Катар во однос на живот (ваш, на стјуардесите)? За Emirates во последно не слушам убави зборови. Линк.
    - знам девојка која што аплицираше за сега, 21.03, но ја одбија преку mail (online и аплицираше таа) со образложение дека имало премногу кандидати. Сега читам дека биле 60. Тоа не е голема бројка. Ги мрзи да вршат интервјуа или?

- и едно интересно прашање - мој другар кој што сака да биде стјуардеса :) - прашува како е за машките ситуацијата? Дали се сите геј или може да се напие пиво со некого (муабетов му е гром!)? :) И дали ќе го сакале стјуардесите (Боже сачувај!). :P

Благодарам за сите одговори.