Работа како стјуардеса

Дискусија во 'Барање работа' започната од Nikce, 5 април 2012.

1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.793
    Допаѓања:
    173.166
    Стандард е за сите компании..
    Суќна до колена, никако погоре. Бела кошула.. поминувале и панталони некогаш. Црни чевли, без отворен прст и пета, по можност не целосно рамни ама не и 12ка, хулахопки месо боја,

Сликите строго деловни, суќна до колена, кошула, палто во склад со суќната..
    Косата во пунџа, не смее да ти се гледа дека ти е во пунџа на сликата..
    Се сликаш право, не да позираш на страна, рацете пуштени слободно покрај тело и насмевна од 6ка до 6ка

2. NajMila2

NajMila2 Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    аман бе, во основна култура се вбројува да знаеш како треба да си облечен за работно интервју

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.589
    Допаѓања:
    160.988
  4. NajMila2

NajMila2 Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    Кажете бе како поминавте на Емирати, колку примија, колку регрутери/регрутерки имаше, какви ви се впечатоците ?

5. Kariuki

Kariuki Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Јас бев на отворениот ден на Емирати, имаше само една регрутерка, од Србија. Имаше отприлика 150 души, и во првиот круг одбра 50. Јас не поминав, ни сама незнам зошто, но не се потресувам многу, а тие што имаа среќа да поминат, се најдобро им посакувам. :)

6. Tamara__96

Tamara__96 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    На 9.10.2015 искочи пак конкурс за wizz air, преку регистрирање на нивната страна, некој да не има било какво инфо?

7. NajMila2

NajMila2 Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    кај го виде, сакам да се пријавам?

8. Tamara__96

Tamara__96 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
  9. NajMila2

NajMila2 Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    ќора :D:D:D8-|:tmi:

10. Tamara__96

Tamara__96 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Се случува:D:D:D

11. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Некој може ли да даде повеќе информации за Wizz Air ?

12. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    547
    Emirates ви се најдобри ако имате срека да влезете.

13. Tamara__96

Tamara__96 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Како што имам раЗбрано: гиксна плата 9.000 плус бонуси стигаш до 700,800,900 евра, леташ 3-4 денови и ден кога си дежурен (те викаат ако некој откаже заради некоја причина) , превоз до аеродром немаш освен за ноќни летови, за нашата база немаш layover само идеш и се враќаш, те викаат на интервју преку mail , 4 фази ти има интервјуто ако поминеш се имаш 6 недели тренинг плус тие medicals, ако поминеш и тоа почнуваш со работа, во секој случај имај во предвид дека се low cost company и не се споредуваат со катар или емирати

На HoneyBun му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.159
    За интервју не знам, но баш денес муабетев со другар мој кој работи во Wizz air и е презадоволен од платата. Тој започнал на почеток со плата од 1200 евра, после година дена зема плата 1800 евра.

Иако твоето прашање не беше поврзано со плата , сакав само да те мотивирам доколку ти се битни парите и да земаш европска плата а да си живееш во Мк, убавини нели ?:)

Само за споредба , овие кај мене тука во Катар ервејс од економска плата земаат 2500 евра ама ги напнуваат со курсеви , тренинзи , испрашувања, казнувања и ги стресуваат цело време.

А замисли која разлика се Wizz Air, си земаш солидна плата и ги трошиш парите во Македонија без некој да ти прави стресови над глава и да те проверува.

Да сум млада и да требало да започнам сега да работам како стјуардеса би ги одбарала Wizz Air, некако се е полесно, дома си покрај твоите, ке си имаш и дечко и нормален живот , ке славиш и родендени и празници.

Како и да е, убаво искуство и премногу фаци ,шетања , секакви јадења, хотели испробано , па не ми е жал што младите години ги поминав како дел од Qatar Airways.

На bubac, ivancekitty и RedWine им се допаѓа ова.
  15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Vo wizz air vo makedonija zimaat 1200 evra plata?
    Ne e vizmozno, platata e upola, od sigurni izvori. Imaat i bonusi da no nikako ne e 1200 evra.

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.589
    Допаѓања:
    160.988
    Платата во Визер е на 300 евра, со бонуси до 500 стигнуваат. Ни повеќе ни помалку.
    Затоа и се најкатастрофа екипаж у свет, може не се мотивирани.

На RedWine му/ѝ се допаѓа ова.
  17. NajMila2

NajMila2 Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    Јас бев повикана на рекрутмент деј, и можам да ви кажам дека девојките кои поминуваа од селекција во селекција беа... алапачи со еден збор. Плус што не ги оставија телефоните од рака во за време на чекањето, како хируршки да им беа зашиени. Не сакам никого да навредам ама можеби јас сум имала поинаква замисла за професијата стјуардеса. Девојките кои беа умерени, кои не разговараа на висок тон, кои не сакаа да привлечат внимание на себе со тропарање глупости и имаа исклучителни манири, отпаднаа. Така што не би рекла дека е до платата. Така си се "природно". 500 евра плата во Македонијава, со средна школа... Богами јас ќе ти се смеам 27 саата на ден. Ќе те бањам ако треба.
    (би се пријавила на регрутација само уште еднаш, затоа што немам многу можности за добра работа во мојот град, ни финанскискиот момент, ни self-improvment)

18. Tamara__96

Tamara__96 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Дали некој се логираше (аплицираше) на последниов конкурс на Wizz?
    Патем, Herrera доста реално ја има опишано ситуацијата со платата и трошењето, а богами стои и муабетот на Najmilamila2 и 300 е многу со средно школо и 3-4 дена работа :)

19. sunshine-girl

sunshine-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    6
    Прашањево ми е чисто информативно...
    Македонките стјуардеси немаат бг пасош а можат да патуваат(работат)низ цела европа.Знам дека секој може да патува без да поседува бг пасош,туку прашањето ми е дали ние со македонски пасош би можеле да аплицираме за работа за стјуардеса во некоја друга европска авио компанија(не визер)

Бидејќи кога може да се работи оваа професија со мак пасош зошто да не би можело и во некоја друга авио компанија да се аплицира.
    Ако знае некој нека објасни

20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.793
    Допаѓања:
    173.166
    Не можеш затоа што на пример за Аустриан треба да живееш во Виена. А за да живееш во Виена треба да имаш или работна виза или европски пасош. Каде што им е базата таму треба да ти е и местото на живеење..
    Македонските стјуардеси кога работат, секогаш се враќаат во Македонија..