Работа како стјуардеса

Дискусија во 'Барање работа' започната од Nikce, 5 април 2012.

1. Tamara__96

Tamara__96 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Wizz air osven sto pustaat konkursi sekoj mesec, ima nekoj sto e viknat na intervju?

2. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.159

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    Ne mi izgleda nisto strasno,no dosega sto slusnav od ispadnati kandidatki deka navodno naogale nekoja sitnica na lekarskoto I zato gi odbivale na kraj pa boze moj luge smene sme roboti...
    Inaku jas rabotam vo Akh kompanijata vo Doha hostesa,pa zgradata na Qatar airways e pozadi nasata zgrada kade sto ziveeme....Milo mi e sto si uspeala I ostanala vo kompanijata ....Zelba mi e da rabotam vo nekoja od avionskite kompanii no iskreno vo vasata ne bi probala nikogas,ako bi probala negde toa ke bidi Dubai no bi sakala da znam dali mu davaat prednost na lugeto koi rabotele na istokot ?

4. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
  5. TiaMarta

TiaMarta Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Дали некој ќе оди на open day на 10ти септември за Qatar Airways?

6. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.434
    Јас :)
    Ептен ми е желба иако не се надевам на ништо. Искуство плус :)

7. TiaMarta

TiaMarta Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    И јас немам никакво искуство,а имам преголема желба се надевам дека ке успееме :)

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.159

Имам контакт од битен човек кој може да те бутне да влезеш во Wizz Air доколку навистина сакаш да бидеш примана на работа без да одиш на интервју.

Знам дека не е фер, но во Македонија така функционираат работите , со врски.

Не смеам да давам инфо во јавност, ако си заинтересирана пиши ми лична порака ќе се потрудам да ти помогнам.

9. Garbar

Garbar Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    13
    Zdravo.I jas planiram da odam na open-day na Qatar Airways.Bi sakala da prasam dali e potrebno pokraj cv-to da se dostavi,propratno pismo i dokumenti (references) kako dokaz deka rabotis/prethodno kade si rabotela/si bila na praksa,bidejki jas ne sum vo moznost da gi dostavam istite,dali vo toj slucaj cv-to bi se smetalo za nekompletno?Blagodaram.

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.159

Не , носиш само CV и 2 слики од тебе . една мала ко за пасош, другата целосно сликана од глава до пети..... Ако им оставиш впечаток и ако видат дека имаш потенцијал , регрутерките сами ке те замолат за додатни документи .

Жив пример сум ти јас на времето кога донесов еден лист обично никакво CV , па истиот ден ме замолија да отидам да се сликам и другиот ден да им донесам и слики од мене.

Значи , доколку си им битна и сметаат дека треба да те одберат, сами ке те прашаат и ке ти побараат што е следно да им донесеш.

Со среќа.

На mime87 и Garbar им се допаѓа ова.
  11. Garbar

Garbar Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    13
    Значи сепак постои можност да ми побараат?Прашувам,бидејќи јас нема да бидам во можност истите тие да ги доставам,од причина што не сакам да спомнувам за тоа на работа,знаеш во МК како е,што од пракса што сум идела имам само дел од потврдите.Се мислев за тоа да избришам во цв-то каде што сум идела на пракса или дека воопшто работам,ама ќе ми биде премногу празно и се шекнав мислејќи што да правам.

12. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.159

Немај гајле , не ти треба ништо додатно . Има една изрека less is more ;)

На Garbar му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Зa Кaтaр,кoгa ќе.oдите нa интервјуaтa сегa(јaс бев пред некoлку гoд вo Хoлидеј Ин) oблечете сукњa,сo кoшулче,кoсaтa среденa сo не мн висoки пoтпетици,првoтo интервју е всушнoст тoј прв впечaтoк,ќе те прaшувaaт кoгa си рoден,штo си рaб.Преднoст е пoзнaвaњетo пoвеќе јaзици.И зaпoмнив еднo кoгa кaжa еднa oд тие IF YOU ARE SINGLE,STAY SINGLE.

На jasna83, anichka94 и Dust им се допаѓа ова.
  14. Garbar

Garbar Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    13
    Decki,zosto nekoi za Qatar Airways se prijavuvale i online t.e gi prikacuvale dokumentite i naknadno povtorno gi nosele so niv ispecateni na open day,taka treba ili dokolku nemas moznost da prisustvuvas na open-day?

15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.794
    Допаѓања:
    173.166
    Нема врска тоа..однеси ги тој ден, не мораш онлајн да се пријавиш.
    Задолжително е за АД, не за опен деј
    Ако поминеш во следните кругови веројатно ќе ти бараат да направиш профил, на емирати им бараат, така да веројатно и тука..

На Aleksandar1212 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Garbar

Garbar Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    13
    Decki bev denes na OD na Qatar Airways.
    Imase baajgi narod,regruterkata vo kratki crti objasni za procesot na predavanje dokumenti,t.e ni rece da gi predavame samo cv-jata i malecka slika za pasos eden po eden(dodeka drugite dokumenti naknadno,ako vlezes nareden den),taka i sekoj vleguvase vo meeting room i gi predavavme.
    Mene konkretno mi postavija prasanje sto rabotam i tolku,potoa me preprasa za imeto i mailot i deka ke me iskontaktiraat do 5 p.m na mail.
    Prasanja od tipot zosto aplicirase,zosto sakas da bides stjuardesa i sl im bile postavuvani i na drugite i skoro na site sto gi prasav mi rekoa deka slicno im bilo kazano,deka vo tekot na denot ke im bide kazano na mail dali pominale ili ne.
    E sea od sto kazuvaa iskustva od drugi godini demek za sekoj bilo razlicno,na nekoi uste pri predavanjeto na cv im davale brojce za da odat sleden den,nekoi bile na hold,nekoi pa vaka im vikale demek na mail.Ke vidime

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Се пријaвувaaт ли и мaшки зa oвaa рaбoтa? И кoлкaвa е плaтaтa вo Wizz Air? :wasntme:

На krEM4Eto му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Super-Mama

Super-Mama Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    14
    Ima li nekoj sto e povikan na intervju od Wizz Air vo Sofija,Bugarija?

19. Roxanarouge

Roxanarouge Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    18
    Здраво девојки,

Дали некоја од вас има информација во врска со open day или отворена работна позиција flight attendant во Авиокомпанија немора да е пресудно од Блискиот Исток (Катар,Емирати,Етихад).Дали од Македонија, се регрутираат стујардеси и стујарди од страна на Европски авиокомпании (Swiss,Easyjet,Lufthansa,Austrian Airlines)? Бидејќи на неколку страници на европските авиокомпании, наидов како предуслов ЕУ пасош или па нивно државјанство?
    Благодарам.

20. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.754
    Гледам дека никој не одговорил на прашањево, па затоа јас ќе се обидам. Компаниите од Блискиот Исток, како што наведе имаат регрутации два пати годишно. Единствено што треба да правиш е активно да ги следиш огласите на официјалните веб страни и по можност да креираш свој профил таму. Од европските авио компании, единствено wizz air врши регрутации во Македонија. Многу луѓе мислат дека лесно се станува стјуард/стјуардеса, ама клучен фактор за да влезеш во потесен круг е customer service experience. Односно, треба да имаш искуство како келнерка, хостеса, рецепционерка или да имаш работено во call center. Од тоа што го имам видено на отворен ден, дури ни знаењето на течен Англиски не им игра некоја важна улога. Од другите европски компании што ги спомна, никој од нив не врши регрутација во Македонија и не сум баш запозната со критериумите таму.