ako uspea da se snajdes, ke moze da mi kazes? zatoa sto i jas naidov na istiov problem i ne znam kako da prikacam ni slika ni sv koga nema alatka za prikacuvanje..
@kiki.april имам и јас аплицирано ,го изоставив делот со прикачување на слика,вметнав во Cv- то слика, мислам дека нема да има проблем и ми стигна емаил од кога ја субмитирав апликацијата. Good luck
a toa kako dokument so se simnuva, poso bara potpis dole, treba da se skenira popolneto pa da se prikaci ili da si go poplnam vo word samo ? i otkako ke pratis se, cekas da te viknat a?
@kiki.april Пополни го во word и заедно со resume- то атачирај само да не повише од 4MB...па да ти праќаат емаил , оној thank you for your application бла бла...обично после некое време кога ги организираат тие отворени денови , испраќаат покана за опен деј.
Здраво на сите. Незнам дали прашањево ми е за тука, ама немам време да барам по форумов. Дали некој има некакви информации или лично искуство со обуката на пилоти??
Само под услов да имаш претходно искуство , тогаш би се нафатила некоја европска компанија да ти помогне за работна виза. Ако си без искуство , тогаш ќе прифатат апликанти од ЕУ членките, а верувај италијанци и пољаци сретнав многу, сите со надеж да добијат работа.
http://www.vrabotuvanje.com.mk/job-advert/stjuardesi-za-kuwait-airways---treta-grupa/42662 Повторно Кuwait Airways и Global Work.. "После две извонредно успешни интервјуа".. Искрено се надевам дека нема никој да наседне на оваа игра од страна на газдарицата да ги земе парите на некоја девојка што навистина има желба да работи како стујардеса.
Го користи најстариот маркетиншки трик досега познат. Пласира лажна информација дека “производот“ има висока побарувачка, за да привлече други “муштерии“. Искрено, ми се гади од личности како “газдарицава“.
Интересно, им пратив и маил, им пишав и на FB, ги нема ни на едното, ни на другото. Да беше друга авиокомпанија, досега ми се чини и гратис билети ќе добиев, освен одговор. Хахаха...
Здраво, пред месец дена имаше оглас за стујардеса во Wizzair, cv пратив, апликација пополнив но одговор нема никаков, па ме интересира дали е вообичаено долго да се чека или едноставно не сум во игра ...позз
Здраво Прашањево ми е малку без врска но, сестра ми сака да поднесе за раб. како стјуардеса, но таа се плаши да не ја примаат во случајот е проблем тежината т.е. таа е висока 1.67 а тешка 63 кг. но онака на изгледа како да има пошироку колкови таа таму се поправа. Дали има врска тежината? Некаде овде читав ама не знам што беше поточно и читавв и за протези нешто и акни некој таква информаија да ми даде за физички изглед? Колку и ккакво влијание има?