Ne otidov bidejki me informiraa deka bilo pozelno da se prijavis prvo on line poveke sreka dr pat nego ako bil denes nekoj neka kaze kako pominal
Да каже некој како помина вчера ? Јас сеуште немам 21 , иако имам други планови со факултетот , сепак би сакала да пробам и со оваа работа. Дали се знае кога ќе има нареден опен деј?
Нареден open day за 2-3 месеци отприлика. Отварај кај нив на страната повремено, ќе си пишат некоја недела пред датата
Dokolku nekoja od vas znae bi ve zamolila da mi kazete koga e slednoto regrutiranje za Qatar Airways?
Qatar Airlines Поздрав за сите. Би сакала да ги замолам сите кои знаат кога пак Qatar Airways доага во Скопје за регрутација на стјуардеси. Ве молам поделете ги информациите тука со нас.
Јас пратам на страната но сеуште нема излезено дати кога повторнно ќе има ! Како поминавте девојки на последното интервју ?
Ве молам пишете ако имате некои информации, кога е нареден open day на Qatar airways или Wizz air. Ви благодарам однапред!
мојата другарка и сестра и се таму веќе стујардеси во Катар, и за плата кога прашав не ми одговорија но се шушка дека е 1500 евра, сега не ме зимајте за збор. Дали ќе може кога ќе дознаете кога има наредно интервју да пишете овде да известите. фалааа
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetai ... -kompanija девојки видите на што налетав, не знам колку е сигурно
Рубинка леле значи кој огласува на пазар 3 за работа? Значи се знае кои се страни за огласи за работа. Плус обично кога се бара за стјуардеси во странски компании секогаш се објавува тој оглас и во дневен весник. Пазар 3 човече за оглас во Кина. Ни која компанија, ни што се бара, само CV прати. Луѓе не праќајте секаде CV. Пред било кој оглас проверете ја веб адресата и емајлот. Значи на тацна им ги доставувате сите ваши податоци од адреса, телефони, па и слика. Внимавајте! Какви злоупотреби постојат од пратени CV не сте свесни! Не само на вакви страни туку тоа го има и на најдоработа.мк. А посебно со вакви огласи во странство кои се ставени на сомнителни страни. Огласов ми е ист ко продавам стар телефон за 500 денари, па ај ќе пробам каков е. Некои девојки ќе се излажат, значи да ме однесе некој во Кина со ваков оглас извинете ама треба да си потпросечно интелегентен за да поверуваш. Ама сиромаштијата и желбата за работа и поголема плата може да те доведе до пропаст.
Рубинка ни те посочив тебе ни те навредив никаде. АКо мислеше на она што спомнав потпросечно интелегентни кажав тоа е на девојки што ќе се полажат да пратат CV на вакви огласи каде од очигледно е дека е превара. Светот не е розов, во вакви време со 4 отворени очи треба да гледаме на работите посебно каде даваме свои податоци. А тоа што потенцирав да се внимава на вакви лажни огласи е за сите млади девојки.
Во право си за ваквите злоупотреби, имаше пред некој месец за различни кадри на Реклама 5 и дури на огласот пишуваше за град Катар, држава ОАЕ цел оглас беше недовршен некако и крајно непрофесионално напишан и само мејл имаа оставено за контакт, да ги прецизирале деталите .Значи и Катар и ОАЕ се различни држави, ова е исто како да напишеш бараш луѓе за Белград, Република Македонија или Скопје, Бугарија. Веројатно на извесни огласувачи не им значи ништо содржината или точноста на податоците во огласите, затоа секој треба сам да се заштити, а сомнителни огласи има и премногу. Навистина е тешка ситуацијата со невработеноста, ама зарем би тргнале во непозната земја без доволно да се информирате каде одите и зарем сметате дека секој посредник тука во Македонија е чесен?!
Значи само го ставив огласот и прашав ниту толку ја сакам работата како стјуардеса ни сум очајна за работа, затоа што работа си имам. А секако не би ни тргнала во некоја блиска а не далечна земја без никаква информираност ниту некоја гаранција, а особено со моето искуство што го имам со работење на страна