Работа како стјуардеса

Дискусија во 'Барање работа' започната од Nikce, 5 април 2012.

1. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Девојки како поминавте? :)

2. sunshine8

sunshine8 Активен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Jas ne go piminav ni prviot krug :D haha ti kako pomina?

3. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Не ни појдов јас :) Кога видов колкава редица има си се вратив дома да спијам :rofl: И што прашуваа?

4. dzuboks

dzuboks Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    јас бев на интервју за Qatar во јануари и ги поминав сите 3 дена.потоа во февруари ми стигна мејл дека сеуште се разгледуваат моите документи,за во април да ме известат дека сум на hold.оттогаш ни трага ни глас од нив. :worried:

5. yokoono

yokoono Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    18
    Isto i kaj mene :(

6. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    965
    Регрутирањата беа ставени на холд, не само за вас две туку речиси за цел Балкан, од февруари па наваму.
    Од мај почнаа полека да праќаат маилови и еве сега на големо идат девојки во Доха, за време на Рамадан, бидејќи нели, за нас не важи тоа да не работиме за време на овој верски празник.

И јас чекав подолго време, ама се исплатеше. Штом веќе сте на холд немате гајле, само имајте трпение. Администрацијата знае да биде ужасно спора.
    Се гледаме во Доха ;)

На dzuboks и yokoono им се допаѓа ова.
  7. dzuboks

dzuboks Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Честитки Marchesa,ми влеа малку надеж,бидејќи прекинав веке да се надевам.Се надевам се гледаме во Доха.Известувај не како таму.Поздрав и се нај нај

На yokoono и Marchesa им се допаѓа ова.
  8. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    965
    Фала ти многу! Искрено се надевам дека ќе уживаме заедно по светов ;) Пиши и ти кога ќе има нешто ново. Поздрав :)

9. yokoono

yokoono Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    18
    E neznaes kolku me izraduva :D
    Edvaj cekam da me viknat :rofl:

На Marchesa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
  11. lexi

lexi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    17
    Ме интересира дали некој ке оди сега на оpen-day Емиратите што го организираат во Holiday Inn, за да ми пише да идеме заедно :lol:

12. dzuboks

dzuboks Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    lexi treba li da se popolnuva nekakva aplikacija prethodno na internet ili dovolno e samo da se pojavis tamu so cv?

13. madmasel

madmasel Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    Mene tolku mi e krivo i zal sto ne ti odgovoriv na vreme...imav zdravstveni problemi mada ne ni velguvav na net da porveram koj sto mi pisal ....slucajno ako planiras pak da odis ili mozebi uspea...rabotis veke tamu bi sakala da mi pises za se od pocetok pa se do kraj ....ti blagodaram najmnogu ....se nadevam deka porakata ke ja vidis golem pozz...:)

14. madmasel

madmasel Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    Jас би сакала да дојдам со тебе бар да пробам не дека некогац сум сонувала за стујардеса мерка ми е да порбам мозеби ке иам срека се надевам....бидејки сега сум здебелан превисе а сум висока којзнае дали ке ме примат цисто сумнјам али убаво е да се проба те молам информирај ме ...за да одиме заедно али порано се разбира....извини те молам на моето писуванје бидејки никогас не сум писувала на мак цењл зивот уцам англиски...голем позз..Ч)

15. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Братучетка ми е во Катар, таа отиде пред месец време. Пред 3-4 дена го имаше првиот лет после напорните обуки и е многу задоволна, барем досега. За понатаму ќе видите.
    Таа оваа година беше на open day, не знам кој месец беше тоа, важно знам зимата. Немаше никакви врски и ете успеа, затоа целта на постот беше да ве охрабрам доколку имате желба да отидете, не е се со врски како што можда си мислите. Може ќе ви се посреќи, не се знае.

Е сега, сепак не може секој. Треба да се има висина, добро тело, убава фаца. Има одредени критериуми, и знам сега кога е таму има строги правила за изгледот. Не смее да има ни 1мм подникнат корен, па се фарбаше од плава потемна, зашто плавата многу брзо се познава кога има подникнато коренот и ќе треба да се фарба на 6-7 дена. Исто треба да се нашминкани, со црвен кармин, средена коса, да имаат претежно чисто лице. Она од нервоза пред да оди, се плашеше да не се исфрли на лицето ама за среќа се беше ок.

Ајде чекам инфо, од тие што ќе влезете во потесен круг.

16. m.m.5

m.m.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    ДАли некој знае дали и за емиратите важи истото правило за облекување за на интервју како за Qatar airways сукња до под коленици ,кошула и собрана коса или може првиот ден онака лајт да се оди

На Li0ness му/ѝ се допаѓа ова.
  17. madmasel

madmasel Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    Da! edna moja drugarka raboti za emirati veke e vo Dubai kako stujardesa da istoto pravilo vazi ona mi kazuvase sega ja sum zainteresiran da odam sega na intervju na 16-ti avgust (petok) pa ako si za ajde da odime zaedno pozz...sto poise da se sobereme po zabavno ke bide ...;)

18. Stella7

Stella7 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    А информирана си за тоа дали треба прво да аплицираме online па ако ни дадат повратен позитивен одговор треба да идеме на 16ти или? :D

19. madmasel

madmasel Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    вчера колку сто процитав една заминала да работи ѕа емирати не се ни пријавила ни нисто туку само се информирала сто треба да облеце CV со себе има однесено на англиски јазик и дека треба да биде висока слаба со чисто лице итд.

20. SecretK

SecretK Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Јас како што читав по други форуми, првиот ден немора да се оди стриктно со тој дрес код, може и панталони, сепак да биде бизнис стајл, не кежуал нормално :) и јас ќе одам да си ја пробам среќата :)