Aко е така баш убаво али колку што знам другарка ми ми кажа дека 1 ден гледале многууу за тоа како си облечна ако така како што велиш ти "SecretK" тогаш баш убаво можеме да се дог ако сакаш заедно да одиме позз....Ч)
Јас ќе одам со една другарка, ако сакаш ќе се договориме, пиши ми пп. Мене ме интересира целосната фотографијата дали треба да биде од студио ?
разговарав баш со другарка ми дали може со панталони нормлано пословно да изгледа ....и плус ми кажа дека треба 2 слики од пасош и две слики цели да од студио... Сакам со вас али ако вие ме примате во друштво ..Ч== секое добро ...позз П.С ако сакаш ке ти дадам мој маил да се договриме за во петок..!
Е супер! Може да идеме заедно, таман нема да се чуствувам како аутсајдер таму сама Само не сум знаела дека треба и слики цели од студио па пишете ми маил или нешто такво да се договориме А иначе ја не сум слаба, и знам дека критериумите сега се други, за да не дискриминираат као треба да си "здрав". Како и да е, ке си ја пробам среќата
ајде ingibasek@hotmail.com ова ми е маилот ти мене пиши ми кога можеш да се договриме како што а и можеме утре да се видиме ако си слободна ни јас ич несум слаба али ке пробам можеби среќата ќе не послужи те позз
Pa ne e bas neso da kazes epten strogo kako sto velea dekaprviot den gledale mnogu na dres code i dali imas staveno karmin ....tuku prviov den bese da se isprezentira niviniot proekt celosen i da se predade CV i plus nekolku prasanja da te isprasuvaat...kako so slusnav drugite sto gi prasuvale epten nesto formalno ali ete mene mi sepogodi prasanjeto ...STO BI NAPRAVILA AKO SE DESI NEZGODA VO AVION KAKO BI REAGIRALA SO PATNICITE ??? sekako deka odgovriv na ova prasanje ali oni ne go ocekuvaa toj odgovor...se nadevam sreka drug pat...golem pozz
Девојки навистина, кажете како поминавте тие што бевте, реално можно ли е без врски и познавања човек да се вработи на такво место? По фејсбук гледам се повеќе девојки од мојот град со слики од Дубаи, Доха, не знам како заминале,ама ништо посебно,просечни девојки си се... Споделете со нас шо се надеваме Фалаа
Dа милина можно е без врски без ништо да успеес и да заминеш да работиш таму ....али сепак треба голема голема среќа!! се надеваме следниот пат повеќе среќа ќе имаме P.S. не заборавете ако нешто дознаете за Qатар интервју кога ќе има ...и тука да пробаме среќа ...
Ме интересира дали некој бил на open day на Wizz Air,кои им се критериумите, дали важи истиот код за облека како и за Катар,како изгледаат овие отворени денови кај нив.Гледам имаат отворен ден оваа недела,дали вреди да се проба? И ме интересира кога имаат Емирати open day, ден, час,место, дали пред тоа треба да се регистриран на нивнот сајт за да присуствуваш. Јас бев пред некоја година на интервју за Катар, го поминав пишаниот дел стигнав до делот конверзација на англиски во групи и тоа само онака од радозналост, уште пред тоа се откажав од нив, Катар не е за мене тоа го знам од прва рака,луѓе што подолго време работеле кај нив избегаа за Емирати.
Затоа што е строго претпоставувам... Има луѓе што не можат да живеат со сите овие правила.. Јас работам за Катар и сега за сега не се жалам, има лоши моменти ама каде ги нема... Ако имате некое прашање, слободно пишете кога ќе имам време ќе ви одговорам
Eve i na mene mi pisaa da pocnam da im prakjam nekoi dokomenti.....nekako kako se nablizuva pocnuvam po malku da se dvoumam Sakam da znam sto se losite strani,kakvi se treninzite dali navistina e tolku strogo i tesko i ako e taka loso kako sto zboruvaat zosto povekjeto sto gi znam i gi sledam na fb mi deluvaat dosta ispolneto i srekjno....izmoreno da ama srekjno A da i sakam da te prasam kako odi so medicinskite testovi...kade gi pravese? I Fala mnogu zosto mnogu e polesno koga ima nekoj da ti kaze i da ti gi rascisti mislite
сега има за wizz air ОТВОРЕНИОТ ДЕН - за регрутација ќе биде на 12 септември 2013, во 9 часот Адреса: Хотел Континентал Скопје, бул. Александар Македонски бб Скопје, Македонија Be молиме донесете CV на англиски јазик со понова фотографија. Се гледаме таму!
http://think.mk/2013/10/02/oglas-za-vra ... -wizz-air/ Работа за Виз Аир...!!! Кажете кои се условите кои се бараат за работа ?
Медицинските тестови ги правиш прво во Македонија а кога ке пристигнеш во Катар повторно ке ги правиш за да бидат сигурни дека си здрава. Лошите страни ти се тоа што за некои мали грешки мозеш да добиеш warning letter и на следната грешка да те исфрлат од работа и да се вратиш назад во Македонија. Еве ке ти набројам што грешка мозе да се случи па да се најдеш во проблем: да речиме се прибираш дома после дозволеното време, кога си на минимум рест ти шеташ надвор повеке од 2 саати , ако не се смееш у кабината и некој патник се позали на компанијата дека не си била насмеана на работа ,ако се скараш со некоја колешка , ако пријавиш дека си болна 3 саати пред летот одма добиваш опомена, ако имаш проблеми со униформата, со шминката , ако си изгорена нема да те пуштат да леташ и одма паѓаш у проблем, или пример твојата цимерка пуши во станот и тебе те наклеветат дека ти си пушела и тн. Значи има многу ситници кои и сама не ги очекуваш а мозеш да западнеш во проблеми. Доколку си во Емирати, таму е послободно и мозеш шо сакаш да правиш и да си викнеш гости по дома, нема никој ништо да ти казе. И слободно мозеш да користиш мобилен телефон кога си во униформа , за разлика од Катар каде одма ке те исфрлат од работа ако те видат со телефон у раце. Тоа е тоа во кратки црти. Good luck
Само заборавив да ти казам дека правило во Катар Ервејс е дека патникот е секогаш во право. Ако се случи проблем во авионот во кој ти си вмешана , тебе нема да ти веруваат туку на патникот, и он мозе да си казе како му одговара дека не си добра , дека не си го услузила, значи и да лазе он, на него ке му верува компанијата , не на тебе. Затоа ке ти требаат многу нерви. Во случај да бидеш одпуштена од работа и да сакаш да се префрлиш во Емирати , ке ти боде забрането бидејки Емирати и Катар имаат склучено договор па треба да чекаш да поминат 2 години за да аплицираш за работа во Емиратите. Затоа размисли си добро дали си психички спремна за да се справиш со се она што те очекува понатаму.
Fala mnogu Znam deka emirati e poslobodno i mozebi poubavo....ako sum uste tuka i imam sansa odam na naredniot open day na emirati