Речни ... gccl, scylla - edelweiss gastro, viking, a-rosa, mein schef.. Океански - royal c. carnival, celebrity, ncl, virgin
Дечки, здраво. Каква е ситуација на темава, сега, пост корона ? Има ли некој/а скоро отидено на брод ? Преку која агенција, колку брзо заминавте, позиции, плати, работата таму..Ова ми е скроз непозната тема, сакам и јас да заминам, по можност што побрзо па секоја информација од искуство ми е добредојдена.
Од сите што кажуваат - се' уште не е стабилно, и платите се ужас, работиш многу повеќе за дури и помалце плата, а и тие што им даваа паузи додека е бродот закотвен веќе не давале... и јас сакав, ама ништо. Треба да се почека уште година барем. А агенциите баш сакаат да заминеш, дури ме молеа, не знам какви ветувања за “во иднина“...ама не вреди според мене, особено чим гледаш што побрзо. Барај други понуди, имаа и за Флорида Коузон мислам, а и пак ќе има нешто друго може, следи ги сите агенции.
Гледам овие се рекламираат на инстаграм во последно време. Познати ви се? https://oxxon.mk/ Кои агенции би ми ги препорачале за работа на брод? Не сум бил досега на такво нешто, а ме интересира
Пред месец дена почнале да работат така да никој нема искуство со нив, иако на страната им пишува дека работат со години, значи лажат. Ако приметиш рекламата им е педерска типа дај 300 евра и работиш на брод, а уствари не ти гарантираат вработување после целиот процес, ниту пак ти ги враќаат 300 евра ако не се вработиш
Коузон ти се жива превара. Многу луѓе ги имаат зезнато..Не знам зошто така, знам и некои што отишле, не капирам ни јас што е работата но, или Мајоми или барај од друга држава агенции..
Знае некој колку отприлика заработуваат медицински сестри на океански брод? знам дека зависи и од фирмата ама кажете што знаете..
А дали некој имал искуство за работа на речен брод преку DayCare Macedonia rabota vo stranstvo? Немаат веб,имаат ФБ само
Холи ти е жива превара Ќе заминеш преку него не викам не, ама може и страшно да те зафркне. Ќќе чекаш ќе чекаш и ќе ти вика дека датум уште не ти доделиле.. се додека не дознаеш дека уствари он не те известил. Инаку на некои зема 100 на некои 150 евра провизија
А овие ..да знаеш дека пола од компаниите што ги излистале дека соработуваат со нив, не примаат кандидати со МК пасош Јас работев за една од нив ама во корпоративниот дел - онлајн плус тоа. Ама за на брод не примаат МК пасоши
Фала на одговор Да ,таа личност е Холи и бара 250евра. А каде сте биле и на која позиција на брод преку него и ваше искуство од сето тоа?
Кажав дека не сум била на брод, работев за една од компаниите од линкот на Јорданчо што го постираше, но не на брод туку за нивна канцеларија.. Холи го знам и лично многу добро, пријателка преку него требаше да замине на брод лани, ама ја зафркна. На друг од нејзината група датумот му го одолговлекуваше до септември што е веќе скоро при крај на сезона, на компанијата им рекол дека не е слободен за да почне со работа.. Он соработува со еделвајс гастро ама условите за работа кај нив се бетер од рудник, утепувачка.. Исто и за Гранд бараше работници ама они скоро без бродови останаа, али битно да се регрутира а дали ќе ги викнат на среќа е Евентуално за Ривер адвајс од тие 3 со кои он соработува..сосема коректна компанија
со поред теебе и тводто искуство која агенција би жаја препорачал од тука з МКД или срж горе Србија Бугаријас з,м?
Дали знаете на кои места сигурно примаат со македонски пасош без оглед на тоа дали си 3 или 9 месеци ?