Zdravo, ke moze li nekoj sto raboti na brod da spodeli iskustvo za pozicijata Youth, i opsto za rabota na brod od Makedonija?
Може и на мене бројче во ЛП од таа агентка. Пробував јас преку една бугарска и преку една крива лева македонска. И од двете страни бев на интервју и двете ми понудија работа во перална што за мене навистина не беше прифатливо. Јас аплицирав за рецепционер меѓутоа они имаа оправдување дека таа позиција била за веќе што работеле на брод. Инаку СВ то ми беше ок, неколку јазиќќци зборан ,плус не ми треба виза имам европски пасош ама ја понудија да кажам најлошата позиција . Не разбрав дали. На Македонци не даваат подобри позиции или навистина бараат луѓе со искуство ама јас не потпишав договор едната понуда беше за Слика ,другата за Ривер адвајс. Еве повторно сум на темава сакам да се научам и како им се платите зашто според мене испод 2000 срце малку да се качиш на брод и работиш по 12 сати без одмор за таа плата....
Здраво! Дали некој има работено на Марела крузерите? Ја разгледуваме позицијата бар сервер ако некој има работено случајно. Исто така, одиме како пар. Секој совет е добредојден. Фала однапред!